Met ontbloot bovenlijf door Marbella wandelen kan je duur komen te staan

door admin
Met ontbloot bovenlijf door Marbella wandelen kan je duur komen te staan

Op basis van een nieuwe gemeentelijke verordening kan de politie in Marbella boetes uitdelen aan mensen die zonder shirt of in badkleding in de stad lopen. En let op, die boetes kunnen oplopen tot 750 euro. De gemeente heeft wel duidelijk gemaakt dat die boetes enkel worden uitgedeeld als men herhaaldelijk in overtreding gaat of als iemand weigert gehoor te geven aan de waarschuwing die in eerste instantie wordt gegeven. 

Marbella heeft genoeg van het goedkope imago dat toeristen met onbloot bovenlijf opleveren. Vooral in het historische centrum en in Puerto Banús wekten de ‘descamisados’ (zonder-shirts) ergernis op onder ondernemers in inwoners. Die ergernis werd zo groot dat de verordening nu een feit is maar alleen nog moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

In de verordening wordt nu expliciet verboden om op je op de openbare weg te begeven met een ontbloot bovenlijf, naakt, in ondergoed of met ‘supplementen die de intieme delen van de mens representeren’. Hiermee wordt verwezen naar de activiteiten van vrijgezellenparty’s.

Dit vind je misschien ook leuk