Opnieuw record drugsvangst gedaan, nu tussen avocado’s

door admin
Opnieuw record drugsvangst gedaan, nu tussen avocado's

De operatie vond begin december plaats in een grote hal op een industrieterrein in deze stad. Onderzoek wees de politie erop dat er hier wel eens drugs verstopt zouden kunnen worden. Daarop werd een verrassingsinval gepland door de politie om te kijken of er werkelijk sprake was van criminele praktijken. Na grondige inspectie van de hal ontdekten agenten de grote hoeveelheden cocaïne.

Vier personen werden gearresteerd voor hun vermoedelijke medeplichtigheid bij de strafbare feiten. Het gaat om twee Spanjaarden, een Marokkaan en een Roemeen. Ze zitten nu in voorarrest.

De drugs zijn volgens de politie Spanje binnengekomen verstopt in een container via de haven van Algeciras. De container is afkomstig uit een Zuid-Amerikaans land en reisde vervolgens via de weg naar het magazijn van het groenten- en fruitbedrijf. 

Wat hoeveelheid in beslag genomen drugs betreft gaat het om de tweede grootste klap die de drugshandel in de provincie dit jaar is toegebracht en om een van de grootste het hele jaar in Spanje. De waarde van de cocaïne wordt geschat op circa 60 miljoen euro. Hoewel eenmaal gemengd met andere stoffen en gesneden had het een marktwaarde kunnen bereiken van rond de 160 miljoen euro.

De avocado-drugsvangst vond plaats amper een maand nadat de politie bij opartie ‘Bananero’ met 6.300 kilo een recordhoeveelheid cocaïne aantrof. Deze drugs werden in een magazijn op het industrieterrein Santa Teresa in Málaga aangetroffen op 24 oktober jl. De cocaïne was verborgen in een lading bananen. Bij deze operatie werden ook een koelvrachtwagen en een Chrysler Voyager in beslag genomen. De cocaïne was in dit geval Spanje binnengekomen via Portugal in een lading van 70 containers met bananen. 

Dat regelmatig gebruik wordt gemaakt van groenten, fruit, vis of bevroren eetwaren om drugs tussen te verstoppen is volgens de politie goed verklaarbaar. Het is niet eenvoudig de containers waarin zo’n lading zit te openen in geval van regels omtrent hygiëne en voedselveiligheid. De kans is groot dat wanneer men niets aantreft, de eigenaar van de handel flinke schadevergoedingen kan claimen. 

Dit vind je misschien ook leuk