Gemeente Nerja plant golfbaan en hotel in beschermd gebied Maro

door admin
Gemeente Nerja plant golfbaan en hotel in beschermd gebied Maro

Het project moet verschijnen op een gebied van 200 hectare dat landbouw als bestemming heeft en van grote culturele en landschappelijke waarde is, volgens lokale milieuactivisten die er fel tegenstander van zijn. De woningen, golfbaan en hotels komen precies daar waar het ‘stille, pittoreske, kleine kustplaatsje Maro’ ligt en vlakbij de grotten van Nerja. In het gebied hebben veel inwoners van Nerja en Maro hun stukje grond dat ze vaak voor eigen gebruik bewerken. Hier liggen ook de meest emblematische stranden van de provincie Málaga.

De overeenkomst betekent dat de landschapsbescherming die op basis van het gemeentelijke bestemmingsplan PGOU geldt voor dit gedeelte van Maro wordt opgeschort, zo bevestigt een woedende Rafael Yus van milieuorganisatie Ecologistas en Acción in Revista el Observador

Het project ligt al een paar jaar op tafel, maar werd pas nu, midden in de coronacrisis, gepubliceerd op het Transparantie Portaal van de gemeente Nerja. Volgens Yus is dat omdat de gemeente weet hoe groot de sociale tegenstand van het project gaat zijn.  

Dit vind je misschien ook leuk