Huur zo snel mogelijk een auto als je een vakantie in Spanje plant

door admin
Huur zo snel mogelijk een auto als je een vakantie in Spanje plant

De OCU waarschuwt voor een waarschijnlijk tekort aan huurauto’s deze zomer. In 2021 waren hier al serieuze problemen mee met de pandemie als aanleiding. Die dwong veel bedrijven een groot deel van hun vloot te verkopen. 

Microchips

Dit jaar acht de consumentenorganisatie de kans groot dat toeristen opnieuw voor moeilijkheden komen te staan bij het vinden van een huurauto in Spanje vanwege het gebrek aan levering van microprocessors. Dit beperkt namelijk de mogelijkheid voor verhuurbedrijven om nieuwe voertuigen aan te schaffen, aldus onderschrijft een woordvoerder van de federatie van autoverhuurbedrijven.

Plan vooruit bij het huren van een auto in Spanje

Om dus te anticiperen op een mogelijk gebrek aan huurauto’s deze zomer, raadt de OCU aan om zo snel mogelijk te boeken. Veel merken bieden flexibele annuleringsvoorwaarden aan. Bijvoorbeeld kosteloos tot twee dagen voor aanvang van de huur, vooral wanneer dit via de website gebeurt.

Vergelijk aanbiedingen en prijzen

In elk geval is het meer dan raadzaam om, voordat je iets doet, de prijzen tussen verschillende verhuurbedrijven te vergelijken (er zijn online vergelijkers die deze taak vergemakkelijken) en het pre-contract basishuur aan te vragen, met alle clausules en uitzonderingen.

Daarnaast herinnert de consumentenorganisatie je eraan dat je niet verplicht bent om de dekking van de verplichte basisverzekering te uit te breiden. Ook al is het raadzaam, gezien het aantal ongevallen dat zich voordoet…

Huurautoverzekering: Kijk naar eigen risico

Volgens een OCU-enquête met bijna 14.000 huurervaringen meldt 7% van de gebruikers ongevallen tijdens het gebruik van de auto. Als je een verzekering afsluit, moet je in ieder geval controleren of het eigen risico niet te hoog is: een multirisicoverzekering met een eigen risico van meer dan 1.000 euro is niet ongebruikelijk.

Bekijk ook: Vrees over een tekort aan huurauto’s aan de Costa del Sol

Dit vind je misschien ook leuk