Vijf gewonden bij schietpartij in Marbella beach club

door admin
Vijf gewonden bij schietpartij in Marbella beach club

Volgens berichten op sociale media brak er na middernacht een vechtpartij uit bij de club tussen een groep mannen. Hierbij zouden messen zijn getrokken. De uiteindelijke schutter zou zwaargewond zijn door messteken en vervolgens zijn pistool hebben getrokken en willekeurig om zich heen zijn gaan schieten. Uit de berichten valt op te maken dat hij steekwonden zou hebben in hoofd en lichaam. Hij is onder  politiebewaking overgebracht naar het Costa del Sol-ziekenhuis in de Spaanse badplaats.

@colindiazzz plaatst een video van de gebeurtenis op Twitter.

Schietpartij op drukke locatie

De DJ Black Coffee stond in de vroege uurtjes van maandag te draaien in Opium. Het was er erg druk vanwege de populariteit van de Zuid Afrikaan. Verschillende reacties op sociale media bekritiseerden de beveiliging ter plaatse, die onvoldoende zou zijn geweest. Vijf personen zijn naar het ziekenhuis gebracht, waarvan drie zwaargewond. Meer details heeft de politie nog niet bekend gemaakt. 

Een van de aanwezigen merkte hierover op: “de beveiliging van de beach club was niet bij machte om iedereen te fouilleren. Toen de vechtpartij begon ontstond er een stormloop naar het strand, chaos…”

Paniek

De schoten veroorzaakten veel paniek onder de feestvierders, die verwoed probeerden een uitweg te vinden. Er zijn onbevestigde berichten over twee doden en meerdere gewonden als gevolg van de schoten en messteken in deze strandclub in Marbella.

Video

Volgens de krant ElConfidencial.com toont een video waartoe ze toegang hebben, twee groepen jongeren die tegenover elkaar staan​. Op de beelden is te zien dat iemand een grote fles pakt, terwijl anderen hun shirt uittrekken om te provoceren en het gevecht te beginnen. Ondertussen kunnen andere gasten alleen maar toekijken.

Volgens het AD zou de Nederlandse influencer Kelly van der Minne, bekend van haar deelname an de realityshow Love Island erbij zijn geweest en 10 minuten lang ‘doodsbang’ op de grond hebben gelegen. Van der Minne bleef zelf ongedeerd. “We zijn zo snel als we konden weggegaan”, zegt ze in een video op Instagram.

Schieten begint

Enkele seconden later is echter het eerste schot te horen. Blijkbaar was iedereen in shock, want niemand had dit verwacht. Er werden minstens 4 schoten gelost. De menigte begon te schreeuwen en de paniek sloeg toe toen mensen probeerden weg te komen. Mensen die vielen, werden vertrapt, anderen werden omvergelopen in de grote paniek.  

De krant El Confidencial citeert een buurtbewoner die getuigt de laatste tijd veel politiewagens rond de beach club te hebben gezien. Meerdere incidenten zouden de afgelopen maanden plaats hebben gevonden in de club die aan de boulevard in het centrum van de stad ligt. 

Dit vind je misschien ook leuk