Na dood broer wil Britse miljardair orde scheppen in Spaans vakantieoord

door admin
Na dood broer wil Britse miljardair orde scheppen in Spaans vakantieoord

Hier trekken jaarlijkse tienduizenden Britse jongeren naar toe om vooral te feesten en te drinken. Dat resulteert regelmatig in excessen als vechtpartijen, levensgevaarlijke stunts als ‘balconing’ en nu dus in de dood van de 35-jarige Tobias White Sansom. “Ik ga de hoofdstraat van Magaluf [Punta Ballena] kopen en als dat moet, ga ik die permanent sluiten, omdat deze een gevaar vormt voor mensen. Het is niet gecontroleerd.”

Bekijk ook: Dodelijke incidenten markeren start hoogseizoen op Mallorca

White, die zijn fortuin te danken heeft aan een lucratieve handel in medicinale cannabis, legde in verklaringen aan de Britse krant The Mirror uit dat zijn broer zonder aanwijsbare reden gewelddadig werd geslagen door de de portiers van de betreffende nachtclub en dat de Guardia Civil hem vervolgens ook met buitensporig geweld zou hebben gearresteerd. Na zijn arrestatie werd hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij, na vijf dagen in coma te hebben gelegen, overleed.

Bekijk ook: Balearen voeren zero tolerance beleid tegen zich misdragende toeristen

De verklaringen over het gebeurde afkomstig van de Guardia Civil zijn anders. Diario de Mallorca rapporteerde hierover dat wordt gedacht dat Tobias aanvankelijk de nachtclub probeerde binnen te gaan zonder een shirt te dragen. Toen hem daarom de toegang werd geweigerd, zou hij agressief zijn geworden en moesten de beveiligers van de nachtclub, later met versterking van de Guardia Civil, hem tegenhouden. Het team van de Guardia Civil dat de dood onderzoekt, denkt dat Tobias White stierf door een overdosis als gevolg van een cocktail van alcohol en drugs. 

Geld genoeg

Als eerbetoon aan zijn broer heeft Maximiliaan besloten om het zenuwcentrum van Magaluf te ontmantelen. De waarheid is dat zijn fortuin groot genoeg is om het uit te voeren. Volgens Forbes zijn de aandelen van zijn therapeutische marihuanaproductiebedrijf 3,5 miljard euro waard.

Dit vind je misschien ook leuk