‘Lady Chanel’ Marbella leeft gewoon door ondanks nabije corruptieschandalen

door admin
'Lady Chanel' Marbella leeft gewoon door ondanks nabije corruptieschandalen

Muñoz is eveneens senator van de PP in het Spaanse parlement en vrijdag is zij opnieuw benoemd tot kandidaat burgemeester bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen door de Andalusische president en partijgenoot Juanma Moreno. Dit ondanks de spiraal van controverses en corruptie waarbij haar directe familieleden zijn betrokken. 

Haar man, Lars Broberg, wordt aangeklaagd voor drugshandel, het witwassen van geld en het behoren tot een criminele organisatie, en haar stiefzoon, Joakim Broberg, pochte in een telefoongesprek dat hij “heel verdomd Andalusië” in zijn zak had. Bovendien kregen de Brobergs tips uit de hoge gerechtelijke en politiekringen van de stad, zodat zij wisten dat hun telefoons werden afgeluisterd. Daarna gebruikten zij beveiligde en in Estland geregistreerd mobiele telefoonnummers.

Bekijk ook: Donkere schaduw van corruptie achtervolgt de burgemeester van Marbella

ElPlural.com berichtte onlangs over de geactualiseerde vermogensaangifte van ‘Lady Chanel’. Hierin gaf ze een vermogen op van 12 miljoen euro. Gezien het feit dat ze in 1994 stopte met haar praktijk als huisarts, waarin ze een erfenis van 12 miljoen euro erkende. Een moeilijk te rechtvaardigen bedrag gezien het feit dat ze in 1994 stopte met haar praktijk als huisarts en dat ze als senator geen salaris ontvangt als burgemeester. 

Zeer hoge levensstandaard vol luxe

Aan de andere kant is de burgemeester van Marbella actief op sociale netwerken. Haar volgers kunnen daarop zien hoe ze kledingstukken en accessoires van haute couture-merken tentoontstelt: een Gucci-riem met een waarde tussen 1.000 en 1.250 euro, een handtas van Michael Kors geschat op 600 euro of een Ferragamo-riem met een prijs van 750 euro, onder andere opzichtige kledingstukken.
 
Tegelijkertijd publiceerde ElPlural.com ook een artikel met afbeeldingen verspreid door familieleden van de burgemeester van ‘El Paraíso’, een spectaculair huis met uitzicht op zee aan de Costa del Sol. Hierop is een enorm zwembad te zien waarin iemand zich vermaakt op een jetski en geparkeerde raceauto’s. 

In totaal beweert de burgemeester van Marbella volledig eigenaar te zijn van vier huizen (2 in Malaga, 1 in Madrid en nog een in Zweden), en een kantoor in de hoofdstad van de Costa del Sol. Daarnaast bezit ze nog een huis, deelt 2 industriële magazijnen, een perceel en een ligpalaats in een jachthaven. Op haar betaalrekening staat slechts 4.000 euro. ElPlural.com zegt voor deze informatie exclusieve toegang te hebben gehad tot de staat van activa die de burgemeester van Marbella en senator voor PP.

“Gangsters van over de hele wereld”

El Plural nam voor het artikel contact op met journalist Raúl del Pozo. Hij is expert op het gebie van de jetset van Marbella en de oorspronkelijke bedenker van de eerder genoemde bijnaam Lady Chanel. Del Pozo zegt dat Marbella een stad is “die wordt bezocht door gangsters van over de hele wereld”.

Del Pozo benadrukte anderzijds ook dat de burgemeester van Marbella zeer toegankelijk is en dat ze, toen ze in persoonlijke krijgen naar haar garderobe werd gevraagd, verzekerde dat haar kleding van Chanel was. Daarbij benadrukte ze de authenticiteit en de waarde van de items. 

De PP verdedigt haar burgemeester

Terwijl het rechtssysteem zijn web steeds nauwer om Muñoz weeft, blijft de PP hun partijgenoot verdedigen. Tijdens een persconferentie afgelopen woensdag in het parlement, verklaarde de secretaris-generaal van de PP, Cuca Gamarra: “De burgemeester van Marbella heeft haar uitleg gegeven aan de PP van Andalusië en die werd als voldoende beschouwd.”

Elias Bendodo, algemeen coördinator van de PP, verzekerde woensdag ook dat “niets erop wijst” dat Angeles Muñoz zich niet opnieuw kandidaat zou stellen voor het burgemeesterschap bij de gemeenteraadsverkiezingen van mei 2023 wordt. Naar zijn mening proberen andere partijne haar zwart te maken.

Dit vind je misschien ook leuk