Rechtbank legt beslag op woning zoon van burgemeester Marbella

door admin
Rechtbank legt beslag op woning zoon van burgemeester Marbella

Het is een luxe villa aan zee, in de urbanisatie Linda Vista de San Pedro Alcántara, nabij Guadalmina. Deze staaat op naam van het Panamese bedrijf Leslie Company Inc. Het Panamese bedrijf wordt door de bovengenoemde magistraat beschuldigd van deelname aan een witwasoperatie uit drugshandel die naar verluidt is uitgevoerd door de stiefzoon van het PP-raadslid, Joakim Peter Broberg (Alexanders halfbroer). Joakim is al beschuldigd van dergelijke misdaden, waaronder behorend tot een criminele organisatie, waar hij volgens gerechtelijke onderzoekers de “baas van zou zijn”.

Bekijk ook: Stiefzoon burgemeester Marbella hielp strandbar met bunker onder zand

Leslie Inc. familiebedrijf van de Brobergs

Vozpópuli onthulde op 4 november, met documenten van de Panama Mercantile Registry, dat Leslie Inc gedeeltelijk ook eigendom was van Lars Broberg, de echtgenoot van Marbella’s burgemeester en tevens senator van de Partido Popular. Ook hun twee zonen Alexander en Christian Broberg zouden gedeeltelijk eigenaar zijn van het onderzochte offshorebedrijf. Beiden zijn destijds wel onderzocht door de politie maar tot op de dag van vandaag niet vervolgd.

Embargo

Nieuw in de zaak is nu dat er op het perceel en huis van Leslie Inc. in San Pedro een preventief embargo van de nationale rechtbank is afgekondigd in juli 2021, vijf maanden na de arrestatie van de echtgenoot van de burgemeester. In de ‘nota simpe’* van 11 januari 2023 beveelt rechter García Castellón het “verbod op vervreemding, overdracht, of enige andere last” die van invloed is op dit onroerend goed, vanwege de verkorte procedure 38/2019 “tegen de heer Joakim Peter Broberg”.

Lees ook: Lady Chanel Marbella leeft gewoon door ondanks nabije corruptieschandalen

Beslag op drie eigendommen van burgemeester

Rechter García Castellón heeft al beslag gelegd op drie eigendommen van Angeles Muñoz die zij als enige vennoot bezit via het bedrijf Hacienda Property S.L. Deze voorzorgsmaatregel vond plaats in december 2020, vijf maanden nadat Muñoz 100% van het aandelenkapitaal had overgenomen, nadat haar echtgenoot de overige 50% van het bedrijf, dat hij als enige vennoot had -toen het in 1998 werd gebouwd- aan het Gibraltarese offshoebedrijf Cutaga Limited had geschonken.

De drie in beslag genomen eigendommen van Ángeles Muñoz zijn een bouwgrond van 4.800 vierkante meter, een industrieel magazijn, beide in Marbella, evenals een ligplaats in Puerto Banús voor het jacht waar het echttpaar van geniet.

De senator heeft bovendien in de uitgebreide verklaring van 2019 voor de Spaanse Eerste Kamer de schenking van haar echtgenoot van 50% van Hacienda Property S.L. opgegeven. Muñoz liet de donatiebox van de aangifte leeg.

Pas op de dag nadat Vozpópuli het nieuws over de niet-aangegeven vermogenstoename bracht op de voorpagina, breidde Muñoz haar verklaring op 17 november 2022 uit. Diezelfde dag onthulde Vozpópuli ook dat zij de enige eigenaar is van het huis in Zweden waarvan ze altijd beweerde slechts 50% te bezitten. Die onthulling leidde er uren later toe dat de 62-jarige oud-politicus, ook voor de Senaat, 100% eigenaar van het Scandinavische eigendom verklaarde.

*Wat is een ‘nota simple’

Een ‘nota simple’ is een document in Spanje dat informatie biedt over een specifiek eigendom, zoals de eigendomsgeschiedenis, uitstaande hypotheken of pandrechten en eventuele lasten of juridische kwesties die daarmee verband houden. Een ‘nota simple’ is vereist bij het kopen of verkopen van onroerend goed. Het dient als bewijs van eigendom en duidelijke titel. Het wordt uitgegeven door het “Registro de la Propiedad” (Kadaster).

Bekijk ook: Donkere schaduw van coruptie achtervolgt burgemeester van Marbella

Dit vind je misschien ook leuk