Vervolgde echtgenoot van de burgemeester van Marbella overleden

door admin
Vervolgde echtgenoot van de burgemeester van Marbella overleden

Muñoz is sinds 2007 burgemeester van Marbella voor de Partido Popular. Haar echtgenoot was 80 jaar oud en kampte al een tijd met gezondheidsproblemen. Recent werd hij met een gecompliceerde gezondheidstoestand opgenomen in het Costa del Sol-ziekenhuis in Marbella. Hij zou hartproblemen hebben.

Nadat de politie in 2021 een vermeende criminele organisatie ontmantelde die marihuana en hasj in grote hoeveelheden vanuit Andalusië naar Zweden exporteerde, besloot de rechter 27 mensen, waaronder Lars Gunnar Broberg, te berechten. Dat gebeurde op 29 september 2022. 

De anti-drugsaanklager van de Nationale Rechtbank en de onderzoeksrechter schreven de Zweedse zakenman, al tientallen jaren woonachtig in Marbella, betrokkenheid toe bij een misdaad van het “actief” behoren tot een criminele organisatie en een ander van het witwassen van geld uit drugshandel. Een veroordeling voor beide misdaden kan oplopen tot 14 jaar gevangenisstraf.

Daarbij was Lars Broberg een van de beklaagden aan wie de rechter een borgsom van 25 miljoen euro oplegde om te voldoen aan mogelijke strafrechtelijke verantwoordelijkheden zodra het vonnis was uitgesproken. Die verplichting werd geschrapt nadat de zaak tegen de man werd stopgezet vanwege de ernstige lichamelijke en geestelijke achteruitgang van de beklaagde. 

Bekijk ook: Rechtbank legt beslag op woning van zoon van burgemeester van Marbella

Ook Joakim Broberg, de stiefzoon van Ángeles Muñoz en zoon van de bouwondernemer, wordt vervolgd voor drugshandel. In het kader van het onderzoek naar de criminele organisatie die zich inzet voor het transport van cannabis uit Andalusië, werd zijn mobiele telefoon afgeluisterd. Daarop concludeerde de UDEF dat de onderschepte gesprekken “de grote invloed die de Zweed heeft op stedelijke kwesties” onthulden. Dat zou vooral te danken zijn “aan de verwantschapsrelaties met de burgemeester van van Marbella”.

Een tweede rapport in dezelfde lijn wees erop dat de stiefzoon van de burgemeesters “bevoorrechte informatie” had om te bouwen in een gebied van Marbella. Doe operatie was afhankelijk is van de PGOU die nog steeds moet worden goedgekeurd door de gemeenteraad en de Junta de Andalucía, beide in handen van de PP.

Bekijk ook: Donkere schaduw van corruptie achtervolgt burgemeester van Marbella

Dit vind je misschien ook leuk