Staking medisch personeel Madrid

door admin
Staking medisch personeel Madrid

Hiertoe werd opgeroepen door de zes vakbonden (SATSE, CCOO, SCTT-UP, UGT, ASAE). Maandag is de eerste staking, die op dinsdag wordt herhaald. Ook zijn er stakingen in de gezondheidszorg gepland op 4 en 5 december aanstaande.

Met de overheid is er een akkoord bereikt over de minimale dienstverlening. Deze zal neerkomen op eenzelfde activiteit als er is op zon-en feestdagen. De stakingen kunnen wel invloed hebben op al gemaakte afspraken van patiënten. Zij moeten zich wenden tot de betreffende instelling om een nieuwe afspraak te maken.

Witte vloedgolf

De staking is een herhaling van de ‘Marea Blanca’ (witte vloedgolf, verwijzend naar de witte jassen gedragen door gezondheidspersoneel) die op zondag 18 november plaatsvond in Madrid. Hieraan namen duizenden mensen deel.

Men protesteert tegen de voorgestelde ‘privatiseringen’ of verkoop van ziekenhuizen en bezuinigingen vanuit de regionale overheid, geleid door Ignacio Gonzalez. 

Gonzalez ontkent dat Madrid de gezondheidszorg aan het privatiseren dan wel ‘ontmantelen’ is. Hij verdedigt de plannen door te zeggen dat de maatregelen nodig zijn om de gezondheidszorg door de crisis heen te loodsen.

20Minutos, Europapress

Dit vind je misschien ook leuk