Barcelona wil beperking op aantal cruiseschepen in haven

door admin
Barcelona wil beperking op aantal cruiseschepen in haven

Hiertoe stelt de gemeenteraad van de Catalaanse hoofdstad voor aan de Generalitat de Catalunya en de Spaanse regering in Madrid om het aantal cruiseschepen dat toegang heeft tot de haven van de stad te beperken.

Het besluit volgt op de grote toestroom van de grote toeristenboten die niet duurzam is voor het milieu en die het toch al drukke en toeristische centrum van de stad verzadigt.

Mallorca is met rederijen overeengekomen om dagelijkse cruises te beperken tot drie. “Cruiseschepen veroorzaken vervuiling en het model van een onbeperkt aantal cruises dat tot nu toe bestond, is niet houdbaar en moet daarom ook worden gereguleerd”, zegt Ada Colau, burgemeester van Barcelona, ​​in verklaringen verzameld door de krant La Razón.

Volgens Colau meerden er tot nu toe in de maand mei al 125 cruiseschepen aan in de haven van Barcelona. Bovendien wordt ook een zeer sterk hoogseizoen verwacht voor de rest van 2022. Zeker ten opzichte van de twee afgelopen jaren, waarin het aantal toeristen beperkt bleef vanwege de coronapandemie en de bijkomende maatregelen die de mobiliteit zowel nationaal als internationaal beperkten. 

Bekijk ook: Costa Brava staat voor het beste cruiseseizoen in zijn geschiedenis

De aankondiging van de gemeente komt nadat bekend is geworden dat Royal Caribbean, een van de vijf grootste cruisebedrijven ter wereld, een grote zelfbeheerde cruiseterminal te bouwen in de haven van Barcelona. In de haven zijn al bases van andere cruisegiganten zoals Carnival Corporation en MSC Cruises. ​​​​

Bekijk ook: Ophef in Spanje over grote gifwolk van megacruise Wonder of the Seas

Dit vind je misschien ook leuk