Ik vertrok…. en kocht een huis in Spanje

door admin
Ik vertrok…. en kocht een huis in Spanje

Dat is gerekend vanaf de eerste serieuze gedachte over emigreren naar Spanje tot de werkelijke aankoop van het huis waarin ze nu wonen. We spreken Ron over die zoektocht en over de ervaringen die zij daarbij hadden met hun Nederlandstalige makelaarskantoor Casa Las Dunas.  

Hoe kwam jullie besluit om in Spanje een huis te kopen tot stand?

 “Ik kon met vervroegd pensioen en dan ga je nadenken en praten over wat je daarna wilt doen. We overwogen de hele boel te verkopen en in te ruilen voor een boerderijtje in Groningen. Al gauw beseften we dat we daar ook negen maanden in de regen zouden zitten. Groningen ligt op twee uur rijden van Amsterdam en we dachten opeens ‘waarom gaan we niet ergens heen op twee uur vliegen van Amsterdam waar het altijd mooi weer is?’ Zo is het balletje gaan rollen.”

Waarom Spanje?

“We hebben ons hele leven heel veel gereisd. Ik kende Spanje eigenlijk alleen maar als vrije jongen langs de Costa’s, beetje zon, veel feesten, je kent het wel. Toen zijn we hier gaan kijken en beseften we dat het hier negen maanden zomer is en drie maanden lente. Dat leek ons toch wel heel prettig. Spanje trok ons gevoelsmatig meer dan andere landen en dat gevoel is ook wel uitgekomen. Het is hier heel relaxt, er zijn aardige mensen en je hebt geen gezeur zoals in Nederland en dat is erg lekker.”

Waarom Costa Blanca?

“Casa Las Dunas werd ons via-via geadviseerd en die heeft een groot aanbod langs de Costa Blanca. Daarbij hadden we toch wel wat mensen gesproken die zeiden dat dit een fijnere omgeving was. We hebben voor de rustige kant van deze kust gekozen. We wilden niet naar Benidorm bijvoorbeeld. Met alle respect maar we hadden geen zin in die drukte. Waar wij nu zitten, in La Marina, is het lekker normaal en zitten we tussen de Spanjaarden met als uitschieter af en toe een opening van een Amsterdamse kroeg, zoals we afgelopen zaterdag hadden”.

Spreken jullie Spaans?

“We zijn elke avond druk bezig via het internet. Het is wel vakantie-Spaans hoor, dus grammaticaal klopt er echt helemaal niks van, maar we kunnen ons er wel mee redden. En het helpt dat iedereen het leuk vindt als je je best doet!”

Wat was jullie allereerste stap in de zoektocht naar jullie woning?

“Als eerste gingen we natuurlijk rondkijken op internet.”

Was Casa Las Dunas het enige makelaarsbedrijf dat jullie in de arm hebben genomen?

“Nou, ik ben Amsterdammer en wij willen gewoon lekker no-nonsens. Dat gezeur hoeft van mij niet zo. In driedelig pak en met die onzinverhalen… Ik zag laatst nog het programma ‘Ik vetrek’ met die mensen die een Bed & Breakfast begonnen in de Hondon Vallei. Zij werden zo belazerd met een huis dat zo’n beetje van karton was. Dat huis stond ook op ons lijstje en wij zijn ook met diezelfde makelaar op pas geweest om het te bekijken en toen had Casa Las Dunas al iets van jongens dat moet je niet doen. Ze zijn daar gewoon heel eerlijk en waar het om gaat is dat de papieren en vergunningen op orde zijn en de grond en alles wat erop staat. Dat je niet met de erfenis van een vorige bewoner komt te zitten. Je krijgt namelijk pas problemen als je je huis weer wilt verkopen. Wat dat betreft vonden wij het met dit kantoor allemaal een heel veilig gebeuren.”

Zijn er nog zaken geweest in het aankoopproces die jullie zijn tegengevallen?

“Nee wij hebben helemaal geen tegenvallers gehad. Je hoort heel veel dingen over de Spaanse bureaucratie en we dachten dat het allemaal een beetje houtje-touwtje was hier, maar daar hebben wij dus niets van gemerkt.”

Wat is er in jullie optiek verder goed geweest aan de begeleiding van Casa Las Dunas?

We hadden natuurlijk gehoord dat het bij het kopen van een huis echt belangrijk is dat de hele papierwinkel klopt, omdat het daarmee nog wel eens mis kan gaan. Dat mensen soms, om het op zijn Amsterdams te zeggen, worden genaaid door hun eigen makelaar. Daarom zijn wij zo blij met de mensen van Casa Las Dunas. Het contact begon al in Nederland en vanaf de eerste minuut hadden we een goed gevoel en niets was hun mensen teveel. We konden ze altijd opbellen en ze waren nooit te beroerd om ons even te woord te staan en dat voelt heel prettig. Bovendien hebben ze duidelijk verstand van zaken. Het is een hele stap die je maakt natuurlijk. Je komt hier en bent volledig vreemd en hebt dus heel veel, vaak simpele, vragen. Dat heb ik liever dan zo’n grappenmaker met een mooi overhemd en een stropdas en gladde verkooppraatjes.

Hoeveel huizen hebben jullie gezien’

“We hadden een lijstje gemaakt en doorgegeven. Daar valt natuurlijk altijd wel wat van af, of er is iets al van verkocht, of het werd afgeraden vanwege een of andere reden. We konden ook huizen zien buiten het aanbod van Casa Las Dunas. Uiteindelijk bleven er een stuk of tien huizen over die we gezien hebben. Ook ons huidige huis stond op ons lijstje. Toen we er voor het eerst waren, waren die mensen er niet en konden we alleen over het hek heen kijken, maar het zat toen wel meteen in ons hoofd. Vanaf het moment dat we van binnen zagen, wisten we direct dat we ermee aan de slag wilden.”

Wat gaf de doorslag bij de woning die jullie uiteindelijk hebben gekocht?

De ligging op vijf minuutjes van het strand en de privacy. We hebben een zwembad, twee gastenverblijven voor bezoek uit Nederland en 2.500 vierkante meter grond met sinaasappelbomen, olijfbomen en heel veel privacy. Binnen vijf minuutjes staan we bovendien midden in het leven. Afgelopen zaterdag hadden we een opening van een Amsterdamse kroeg dat was heel gezellig.”

Heeft de begeleiding van Casa Las Dunas nog gezorgd voor wijzigingen in jullie aankoopproces of benadering ervan?

“We hadden eerst wat huizen op het oog richting de Hondon Vallei maar na de gesprekken met Casa Las Dunas kregen we het advies om eerder te kijken naar een huis aan de kust en een beetje in het leven in plaats van tegen zo’n berg aan met twee winkeltjes en een dorpskroeg. Maar ze zeiden ‘ga toch maar kijken’. En ze hadden gelijk.”

Hebben jullie tips voor anderen die op zoek zijn naar een tweede woning in Spanje?

“Tegen die mensen wil ik zeggen: kijk goed rond en laat je vooral adviseren. Blijf daarbij weg van die snelle jongens in hun driedelige kostuum met hele mooie praatjes. Dat ze eens binnen stappen bij Casa Las Dunas, want dan garandeer ik ze binnenkort een zorgeloos leven onder de Spaanse zon.”

Over CasaLasDunas

Het hoofdkantoor van CasaLasDunas ligt in La Marina – San Fulgencio (Costa Blanca Zuid). Het team van CasaLasDunas helpt de klant bij alle stappen die bij het aankoopproces komen kijken. Het makelaarsbedrijf beschikt over een ruim aanbod aan nieuwbouwwoningen, bestaande woningen en huurwoningen en over een eigen team van aannemers en architecten om samen met de klant een droomhuis te bouwen. Dit laatste kan op elke willekeurige locatie in heel Spanje.

Verkoopteam in Nederland

Casa Las Dunas heeft een verkoopteam in Nederland. Zo kun je – voordat je naar CasaLasDunas in Spanje komt – in je eigen vertrouwde omgeving over alle facetten spreken die komen kijken bij het kopen van een huis in Spanje. Een van de adviseurs in Nederland van CasaLasDunas brengt dan al je wensen in kaart en sluit die kort met het verkoopteam in Spanje. Zo kun je je – als je eenmaal in Spanje bent aangekomen – veel gerichter concentreren op het woningaanbod en meer tijd besteden aan het verkennen van je toekomstige omgeving. Op dit moment beschikt dit dynamische familiebedrijf naast het uitgebreide netwerk aan samenwerkingspartners over in totaal 14 meertalige  personeelsleden met elk hun eigen specialiteit. Meer weten? Kijk dan op de website of neem contact op via info@casalasdunas.com of bel naar +34 965 724 489 (ES) of +31 (0)883 962 641 (NL).

Dit vind je misschien ook leuk