Alle Vias Verdes in Spanje nu ook op te vinden op Google Maps

door admin
Alle Vias Verdes in Spanje nu ook op te vinden op Google Maps

Zo ontstonden de Vias Verdes (groene wegen). Inmiddels zijn van al deze kilometers al 3.000 tot wandel- en fietspaden getransformeerd en dit aantal blijft toenemen. Er kan onderscheid worden gemaakt tussen ingerichte en niet ingerichte routes. Langs de eerstgenoemde zijn bijvoorbeeld oude stationsgebouwtjes omgetoverd tot rustieke hotels waar ook gegeten en gedronken kan worden.

Bij de niet ingerichte routes is het dus verstandig om zelf voor eten en drinken te zorgen. Ook de Vias Verdes worden aangegeven middels gele borden met daarop het logo van de organisatie.

Google Maps

Goed om te weten is dat het complete netwerk van de Vías Verdes sinds begin dit jaar ook beschikbaar in Google Maps. Dat is één van de meest gebruikte zoekmachines als het gaat om routes en het vinden van plaatsen. Dit maakt de Vías Verdes toegankelijk voor nog meer gebruikers.

Dunne groene stippellijn

De Vías Verdes hebben hun GIS (geografisch informatiesysteem) met de precieze technische vereisten aan Google gegeven zodat deze het in zijn Maps kon implementeren. De Vías Verdes worden in Google Maps aangegeven met een dunne groene stippellijn (wel even inzoomen) en vormen hiermee een extra infrastructuur binnen de legenda.

Dit vind je misschien ook leuk