De beste Spaanse bestemmingen om met je hond naartoe op vakantie te gaan

door admin
De beste Spaanse bestemmingen om met je hond naartoe op vakantie te gaan

Kun je als hondenbaasje iets leukers bedenken dan samen met je viervoeter op vakantie te gaan in Spanje? Hieronder vind je de leukste en meest huisdiervriendelijke bestemmingen in Spanje.

Als je een uitstapje naar Spanje wilt maken met je hond kost dat vaak de nodige hoofdbrekens. Niet alle hotels of horecagelegenheden laten immers honden toe. En dat maakt de planning van je vakantie vaak ingewikkelder dan je had gedacht. Daarom is het handig te weten waar je in Spanje welkom bent met je trouwe viervoeter. Er zijn genoeg steden met hotels, restaurants, cafés, stranden en zelfs speciale parken voor honden of een diervriendelijke kunstgalerie waar je samen met je lievelingsdier van kunt genieten. Zo hoef je je niet te laten beperken omdat je gezellig met je hond op vakantie wilt. 

 

De diervriendelijkste bestemmingen in Spanje

Madrid

 

In Madrid is het aanbod van hotels, cafés, restaurants en andere gelegenheden waar huisdieren welkom zijn groot. Je mag je hond ook meenemen in het openbaar vervoer en er zelfs mee winkelen. Op Esmadrid.com vind je alle plekken waar je met je hond naar binnen mag. Klik hier voor dezelfde pagina in het Engels. Naast een uitgebreide lijst met alle huisdiervriendelijke horeca en winkels vind je daar ook andere informatie over wat je in de Spaanse hoofdstad met je hond kunt doen. 

Gijón

 Gijón aan de Spaanse noordkust staat bekend als een van de meest hondvriendelijke steden van Spanje. De stad kreeg er zelfs een prijs voor van de website TravelGuau, gespecialiseerd in huisdiervriendelijke vakantiebestemmingen. In Gijón worden regelmatig allerlei activiteiten georganiseerd voor honden. Daarnaast zijn er veel open plekken waar je je hond los kan laten lopen (zolang je hond niet als ‘gevaarlijk’ is gecategoriseerd). Bovendien is er een officieel hondenstrand. Op Playa El Rinconín kun je het hele jaar wandelen en zwemmen met je hond. Het aanbod van ‘dog friendly’ hotels, cafés en restaurants is eveneens groot. 

Lugo

In de provincie Lugo vind je een van de leukste, hondvriendelijke organisaties van Spanje: Perriturismo (‘hondentoerisme’). Dit bedrijf organiseert uitstapjes met honden in het gebied Ribeira Sacra, inclusief overnachting, eten, wandelroutes en rondreizen. De organisatie werkt samen met veel lokale bedrijven in Ribeira Sacra en weet op die manier jou en je hond een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

Mallorca

Mallorca hoort bij de meest toeristische gebieden van Spanje en staat bovendien bekend als een goede bestemming om met je hond heen te gaan. Sterker nog, elk jaar neemt het aantal mensen dat een vakantie met een hond boekt naar dit eiland toe. Dat heeft alles te maken met het grote aantal hondenparken, de prachtige stranden, de idyllische natuur en de vele huisdiervriendelijke bars, winkels en hotels die je op het eiland en in de stad Palma kunt vinden. Voorbeelden van stranden waar je met je hond naartoe kunt zijn Cala des Gats, Punta Marroig, Cala Gamba en Cala Blanca.

Valencia

 Ook Valencia biedt een ruim aanbod aan uitjes om samen met je hond te maken. Strand, natuur, winkelcentra, restaurants, hotels, koffietentjes, parken met speciale speeltoestellen voor honden en zelfs boekwinkels. Bij veruit de meeste gelegenheden zijn honden toegestaan.

Granada

Granada is een uiterst charmante stad en veel plekken zijn zo aangepast dat je er met je huisdier van kunt genieten. Overdag struin je bijvoorbeeld lekker door het hooggebergte van de Sierra Nevada op slechts 30 kilometer van stad, om aan het einde van de middag lekker door de smalle straatjes van de Arabische wijk het Albaicin te slenteren en hier en daar even neer te strijken voor een tapaatje. Ben je klaar met lopen, neem dan een ‘taxiguau‘ (dit is een speciale hondvriendelijike taxidienst die je in verschillende Spaanse steden via de app kunt bestellen) . 

Ponferrada

Ponferrada staat ook open voor toeristen met huisdieren. Sterker nog, de stad heeft een vergelijkbaar aanbod aan recreatiemogelijkheden met huisdieren als dat in Gijón. Er zijn veel ‘pet friendly’ bars en winkels en in een groot deel van de hotels (35%) kun je je huisdier meenemen. Ook leuk om te weten: dit is de derde Spaanse stad wat aantal honden per inwoner betreft.

Bilbao

Als je het leuk vindt om samen buiten te zijn, wees dan welkom in Bilbao. Een stad die graag toeristen met hun viervoeters ontvangt. Hier kun je met je hond langs de meest emblematische plaatsen wandelen. Bijvoorbeeld langs de rivier de Nervión, het Euskalduna-paleis, het Guggenheim-museum of door de mooie straatjes van het oude centrum. Ook rond Bilbao, in andere delen van het Baskenland zijn mensen welkom met hun huisideren.

Barcelona

In Barcelona vind je meer dan 1.300 overnachtingsmogelijkheden waar je met je huisdier welkom bent. Het aantal recreatiemogelijkheden waar je met je hond van kunt genieten zegt bovendien genoeg: één per 2.585 inwoners. Zet daarom Barcelona ook maar op je lijstje van steden waar het goed toeven is met je hond. Veel bars en restaurants laten honden toe, jullie kunnen je samen heerlijk uitleven op het hondenstrand van Llevant en zelfs sommige kunstgaleries vinden het goed als je harige gezelschap mee komt. 

Léon

Ook in León is het goed toeven met je hond. Er zijn verschillende activiteiten die je samen met je hond kunt doen. Bewonder bijvoorbeeld de beroemde fresco’s van de Romaanse Sixtijnes Kapel in San Isidoro. Maak bijvoorbeeld een boottochtje over het stuwmeer van Riaño, wandel door de stad en bezoek een van de hondvriendelijke bars of restaurants. Buiten de stad kun je eindeloos wandelen door het spectaculaire landschap van Las Médulas, dat helemaal van karakter is veranderd doordat de Romeinen er mijnen exploiteerden. Op 24% van de plekken waar je kunt overnachten mag je je huisdier meenemen. En vergeet vooral niet de vele mogelijkheden voor wandeltochten in de omgeving, waar je hond van de natuur en buitenlucht kan genieten.

Nog even dit..

Houd bij het inpakken nog even rekening met het volgende: Controleer bijvoorbeeld vooraf de huidige regelgeving van de bestemmingen van je voorkeur. Dieren moeten altijd worden vergezeld door hun eigenaars. Die moeten bovendien in staat zijn hun hond te identificeren. Bereid de reis van tevoren voor om alle papieren van je huisdier op orde te hebben. Laat je hond bijvoorbeeld al in de weken voor je vertrek wennen aan de reismand. Die moet vanzelfsprekend groot genoeg zijn. Gebruikt je hond medicijnen, neem dan voldoende voorraad mee voor de tijd dat je in het buitenland denkt te verblijven. Sommige gemeentes eisen dat je bij het uitlaten van je hond altijd een flesje water bij je draagt om de urine mee weg te spoelen nadat je hond ergens heeft geplast. Ook kunnen er boetes volgen als je de uitwerpselen van je hond niet opraapt. Vraag eenmaal op je plek van bestemming aan locals hoe het zit met de regelgeving rond huisdieren. Steeds meer gemeentes langs de kust reserveren stukjes strand speciaal voor honden of hebben parken ingericht waar honden zich naar hartenlust kunnen uitleven. 

Websites met nuttige informatie over reizen met een hond in Spanje

Petfriendlyspain.com – Diervriendelijke accommodaties

Redcanina.es/playas-para-perros-en-espana/ – Lijst met alle hondenstranden in Spanje

Bringfido.com/lodging/country/spain – Diervriendelijke accommodaties

Hotelesmascotas.com – In welke hotels kun je terecht met je hond

Pipperontour.com – Volg de hondvriendelijke ervaringen van het baasje van hond Pipper

Rusticaltravel.com – diervriendelijke vakantievilla’s in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk