Deze stad verslaat Sevilla als mooiste stad van Spanje

door admin
Deze stad verslaat Sevilla als mooiste stad van Spanje

Vanaf 20.30 uur op 13 augustus kunnen gebruikers 48 uur lang stemmen in de finale. De uitkomst is inmiddels bekend, en is het resultaat van de stemmen van duizenden gebruikers van Twitter (of X, zoals het platform nu wordt genoemd).

Bepalen welke stad de mooiste is in een bepaald gebied hangt af van veel factoren. Vaak is het subjectief. Maar wanneer zoveel mensen het erover eens zijn dat bepaalde plekken het mooist zijn, is dat een teken dat ze iets speciaals hebben (of dat er veel inwoners zijn die verdedigen wat van hen is).

Duizenden twitteraars deden mee aan de stemming en vulden een enquête in. Er deden honderd steden mee aan de verkiezing. En om in de finale te komen, moesten Sevilla en Granada eerst de groepsfase, kwartfinales en halve finales doorstaan.

Sevilla stond in een halve finale tegenover Cádiz. Granada streed tegen San Sebastián. De Andalusische hoofdstad versloeg Cádiz met 57% van de 35.597 stemmen. Een nipte overwinning. Granada versloeg San Sebastian met 66% van de 23.542 stemmen. Een kleine voorsprong. Al deze gegevens werden gepubliceerd door het account zelf in tweets die continuïteit gaven aan de wedstrijd.

Uiteindelijk, na een zinderende finale ging de titel van mooiste stad naar Granada, dat met 79.800 stemmen (52,7 procent van de stemmen) won van Sevilla, dat 47,3 procent van de stemmen kreeg. Andalusië deed het goed in de competitie: op nummer drie eindigde Cádiz.

De top 10 van deze verkiezing:

1 – Granada

2 – Sevilla

3 – Cádiz

4 – San Sebastian

5 – Salamanca

6 – Zaragoza

7 – Gijón

8 – Vitoria

9 – León

10 – Oviedo

Dit vind je misschien ook leuk