Dit Spaanse strand is het beste ter wereld volgens National Geographic

door admin
Beste strand playa de corralejo

In een recente lofzang op de natuurlijke schoonheden van onze planeet, heeft National Geographic de schijnwerpers gericht op Spanje. De prestigieuze reisgids heeft een Spaans strand uitgeroepen tot de beste strandbestemming ter wereld voor de komende zomer.

National Geographic richt zich op de stranden van het Canarische eiland Fuerteventura en meer specifiek van de plaats Corralejo. Ze liggen in het noorden van het eiland dat bekend staat om zijn ecologische waarde en verleidelijke landschappen. De uitgestrekte gouden zandvlaktes danken hun eerste plaats op deze lijst aan de ongeëvenaarde schoonheid. “Deze stranden, een paradijs voor windsurfers, herbergen schatten zoals het Natuurpark van de Duinen van Corralejo en het Natuurreservaat van het eiland Lobos, wiens onderwaterwereld hoog aangeschreven staat bij duikers,” aldus National Geographic. Het is deze unieke combinatie van natuurlijke elementen die Playa de El Pozo op de wereldkaart heeft gezet.

Playa de Corralejo

De stranden van Corralejo zijn geen onbekenden in de reiswereld. Ze worden vaak geprezen om hun fijne, bijna witte zand en kristalheldere turquoise wateren. Tussen een zee van duinen en de uitgestrekte watermassa van de Atlantische Oceaan bieden ze kilometers aan idyllische uitzichten en fotogenieke plekken of uitzichten. Zo zie je bijvoorbeeld vanaf het strand het zuiden van Lanzarote en het kleine eiland Lobos liggen. Perfect voor een idyllisch en ansichtkaartwaardig vakantieplaatje.

Top drie beste stranden wereldwijd

Op de tweede plaats, na Fuerteventura, prijkt Sarakiniko Beach op het Griekse eiland Milos. Dit strand is beroemd om zijn door wind en water geërodeerde vulkanische rotsformaties. Het strand heeft niet voor niets ‘maanstrand’ als bijnaam. De top drie wordt afgerond met Stiniva Cove op het onbekende Kroatische eiland Vis. Dit strand is sinds 1967 een beschermd natuurmonument. Toegang wordt alleen geboden via een smalle doorgang na een twee uur durende boottocht vanaf Split.

Andere Spaanse vermeldingen zijn op 5 Playa de Cué in Asturië, op 14 Playa Macarelleta op het Balearische eiland Menorca en op 36 Playa de las Catedrales in de provincie Lugo. Ook vermeldenswaardig zijn La Digue (Seychellen), Tulum (Yucatán), El Nido (Filipijnen), Cala di Volpe (Sardinië), Palombaggia (Corsica) en Benagil (Portugese Algarve). Met vier vermeldingen in deze top veertig bevestigt Spanje zijn status als een topbestemming voor strandliefhebbers wereldwijd.

Lees ook: Twintig uitzonderlijke Spaanse landschappen

Dit vind je misschien ook leuk