Spanje overweegt uitgifte toeristencheques

door admin
Spanje overweegt uitgifte toeristencheques

Dit melden bronnen bij het staatssecretariaat van Turismo aan Hosteltur. ‘Alle maatregelen liggen op tafel. Op het moment zijn we nog niet op het punt beland om te concretiseren welke maatregelen meer mogelijkheden bieden, maar eveneens hebben we geen enkele maatregel al afgewezen’, aldus de bronnen.

Het uitgeven van cheques voor nationale toeristen is een maatregel die andere landen al hebben geïmplementeerd in antwoord op de instorting van de vraag naar reizen van buitenlandse toeristen veroorzaakt door de coronapandemie. De toeristencheques moeten banen en bedrijven overeind houden.

Vanuit de sector is verheugd gereageerd op het initiatief waarom al diverse maanden herhaaldelijk is verzocht, zo staat te lezen in een verklaring van de Spaanse federatie van verenigigingen van Spaanse reisbureaus (FETAVE). De organisatie stelt zich daarom beschikbaar aan het ministerie om te bestuderen in hoeverre de cheque via de reisbureaus verdeeld kan worden onder alle relevante spelers in de keten van toeristische bedrijven. Bezien moet nog worden welke groepen reizigers er gebruik van kunnen maken, of de ontvangst ervan moet worden verbonden aan specifieke leeftijdsgroepen of andere kenmerken. 

Niet iedereen is even enthousiast. De vereniging van reisbureaus voor gespecialiseerde reizen (Acave) uit zich ietwat verbolgen over het feit dat zij al in maart kwamen met een voorstel voor reischeques maar nul op het rekest kregen van minister Maroto van Toerisme.

Volgens de Spaanse confederatie van reisbureaus (CEAV) zetten reisbureaus in Spanje op dit moment tussen 10% en 15% om van wat ze vorig jaar deden. ‘Tot Semana Santa volgend jaar gaan we niet beginnen met factureren’, zei de voorzitter tegen Hosteltur.com. 

Dit vind je misschien ook leuk