Formule 1 van de zee is klaar voor de start in Marbella

door admin

De jachthaven van Puerto Banus in Marbella staat dit weekend in het teken van de spectaculaire Grand Prix van Puerto Banús E1, ook wel bekend als de elektrische Formule 1 van de zee. De race trekt bovendien tal van beroemdheden naar de Zuid-Spaanse kustplaats.

Met teams onder leiding van bekende namen zoals Rafael Nadal en Marc Anthony, wordt er niet alleen geracet, maar ook ingezet op gelijkheid en duurzaamheid.

RaceBird: de ster van het evenement

Sinds woensdag staat in Puerto Banus een exemplaar van de RaceBird tentoongesteld. Deze buitenboordmotorboot is volledig elektrisch, gemaakt van koolstofvezel, weegt 800 kilogram en kan snelheden tot bijna 100 kilometer per uur halen. Deze revolutionaire boten zullen niet alleen in Marbella racen, maar later dit jaar ook in andere prestigieuze locaties zoals Monaco, Hong Kong, Genève en Venetië.

Beroemdheden

De teams die aan de Marbellese race deelnemen, bestaan elk uit een man en een vrouw die evenveel tijd op het water moeten doorbrengen. Onder de teamleiders zijn prominenten uit de sport- en entertainmentwereld zoals Rafael Nadal, Formule 1-coureur Sergio ‘Checo’ Pérez, voormalig voetballer Didier Drogba, acteur Will Smith, muziekproducent Steve Aoki, voormalig American football-speler Tom Brady en zanger Marc Anthony. Anthony geeft vrijdagavond een concert in San Pedro Alcántara als opwarmer voor het snelheidsweekend.

Combinatie van gelijkheid en milieubewustzijn

“Wat de Formule 1 van de zee als sport zo bijzonder maakt, is dat de boten speciaal voor deze competitie zijn ontworpen. We racen zonder het ecosysteem te schaden en bevorderen gelijkheid,” zegt Cris Lazarraga, lid van Nadal’s team en wereldkampioene jetskiën. Zij is een voorvechtster voor de integratie van vrouwen in de motorsport.

Álvaro Buenaventura, CEO van het team van ‘Checo’ Pérez, benadrukt het “voorrecht om te kunnen racen op een plek als Puerto Banus” en wijst op het belang van elektromobiliteit voor de bescherming van de zeeën en de inclusie van vrouwen in de sport. “Dat vrouwen onder dezelfde omstandigheden als mannen racen, is zeer belangrijk,” voegt hij toe.

Groot bereik

Ook José María Arrabal, secretaris-generaal voor Sport van de Junta de Andalucía, prijst de competitie. “Het is een veelbelovende wedstrijd voor de toekomst vanwege de waarden die zij promoot, gelijkheid en duurzaamheid,” stelt hij. De lokale wedstrijd, gesteund door de Junta, de Provinciale Deputatie van Málaga en de gemeente Marbella, zal alleen via sociale media een publiek van meer dan 1 miljard mensen bereiken.

Dit vind je misschien ook leuk