Google zet Málaga in de spotlights met nieuwste cyber security centrum

door admin
Google zet Málaga in de spotlights met nieuwste cyber security centrum

In 2023 opent Google hét nieuwste centrum voor cyberbeveiliging in Málaga dat toonaangevend wordt voor heel Europa. Op 28 oktober presenteerde Google het Safety Engineering Center met een video waarin Málaga op zijn mooist in beeld is gebracht.

Vorig jaar liet Google al weten zijn ogen te hebben laten vallen op de hoofdstad van de Costa del Sol. Eind oktober presenteerde Google in een promovideo de bouw van het centrum waarin de meest iconische plekken in Málaga aan bod komen, waaronder het Pompidou-museum, de haven en de kathedraal.

Google toont mooie plekken van Málaga

De video begint met een villa van VirusTotal in El Candado in Málaga wat dienst deed als het eerste ‘kantoor’ in Málaga. In 2012 werd dit overgenomen door Google. Vervolgens zijn er beelden te zien van bekende plekken in Málaga en ook van de beroemde schilder Pablo Picasso die uit Málaga komt.

Ook presenteert Google kort zijn verschillende technologische prestaties die door de jaren heen zijn bereikt. Naast beelden van Málaga zie je in de video ook 3D-beelden van hoe het nieuwe kantoor eruit komt te zien en waar deze in Málaga komt te staan. Het gebouw zelf zal aan de buitenkant een historisch aanzien krijgen, maar zal uiteraard van de modernste technieken worden voorzien. Het wordt vlakbij de haven van Málaga gebouwd.

Boodschap van Google aan de wereld

Google meldt in zijn video: “In 2023 zet Google de volgende stap met nieuwe manieren om met elkaar verbonden te zijn en om culturen tot leven te brengen. In Málaga zullen we een nieuw centrum oprichten om de online veiligheid over de hele wereld sterker te maken en het internet beter en veiliger te maken.”

Op 27 oktober twittert Kent Walker, directeur algemene zaken bij Google, Málaga, Spanje, ons nieuwe Google Security Engineering Center, een wereldwijde hub voor cyberbeveiliging en malware-onderzoek”.

Opening nieuwe centrum Google medio 2023

In de tweede helft van 2023 zal het zogenaamde Google Safety Engineering Center (GSEC) in Málaga worden geopend. Samen met de twee bestaande centra in Dublin en München worden dit de drie toonaangevende centra voor cyberbeveiliging van Europa.

Dit vind je misschien ook leuk