Grootschalige zoektocht naar twee vermiste Argentijnen bij kust van Málaga

door admin
Grootschalige zoektocht naar twee vermiste Argentijnen bij kust van Málaga

De mannen zijn voor het laatst gezien toen ze vroeg in de ochtend hun huis verlieten, uitgerust met een paddleboard en een set voor het drinken van mate, de traditionele Argentijnse thee. Ze hadden geen telefoons bij zich en droegen alleen zwemkleding. 

Eerste aanwijzing: paddleboard gevonden

De laatste update in deze zaak is dat een zeilboot een drijvend paddleboard heeft gevonden, meer dan 25 kilometer ten zuidoosten van Málaga. Ook werd een deel van hun mate-set gevonden, volgens bronnen van het Spaanse maritieme reddingsteam Salvamento Marítimo.

Gecoördineerde zoektocht

Na de melding van de familieleden werd een grootschalige zoekoperatie op touw gezet. Verschillende instanties, waaronder Salvamento Marítimo, de Guardia Civil, de nationale politie, het Rode Kruis en het Spaanse luchtmacht, zijn bij de zoekactie betrokken. Drie helikopters, vier boten en een vliegtuig zijn ingezet in het gebied waar het paddleboard werd gevonden. 

Gevaarlijke omstandigheden: Code geel voor sterke wind

Volgens het lokale nieuwsportaal Málaga Hoy was er op de dag van hun verdwijning een gele waarschuwing uitgegeven voor sterke noordenwind. Dit roept vragen op over de veiligheid en voorbereiding van de twee mannen.

Sociale media campagne: Inzamelingsactie voor zoektocht

De familie en vrienden van Emmanuel Soria zijn een fondsenwervingscampagne gestart op sociale media om geld in te zamelen zodat zijn twee broers naar Spanje kunnen reizen om aan de zoekactie deel te nemen. “We hebben aangifte gedaan, we zijn naar ziekenhuizen geweest. Ze worden gezocht door de Guardia Civil, de politie en maritieme patrouilles”, zegt Camila Soria, de zus van een van de vermiste mannen, tegen het Argentijnse nieuwsportaal El Marplatense.

Doorgaande zoektocht: Focus op uitgebreid gebied

Na het vinden van het paddleboard is de zoekzone uitgebreid van het centrum van Málaga naar het oosten, tot aan de meridiaan van Nerja, en bijna 30 kilometer de zee in. Twee boten van Salvamento Marítimo en een patrouilleboot van de Guardia Civil blijven zoeken in dat gebied.

Dit vind je misschien ook leuk