Haven Barcelona bijna voorbereid voor ontvangst van tankers vol water

door admin
Haven Barcelona bijna voorbereid voor ontvangst van tankers vol water

De verslechterende droogte heeft ertoe geleid dat sommige gemeenten in Catalonië op de rand van een noodtoestand staan​​. Lluís Salvadó, de voorzitter van de haveninfrastructuur, uitte zijn bezorgdheid over de mogelijke noodzaak om watertankers in te zetten. “Ik hoop dat we niet het beeld hoeven te zien van schepen die vanuit andere locaties water naar de haven van Barcelona brengen, maar alles wijst erop dat we deze kant op gaan,” verklaarde hij​​.

Overheidsplannen nog onzeker

Samuel Reyes, directeur van de Agencia Catalana del Agua (ACA), gaf aan dat het inzetten van watertankers een optie is die op tafel ligt, hoewel het departement van Klimaatactie aangeeft dat er nog geen nieuwe ontwikkelingen zijn op dit gebied. De enige genomen maatregelen tot nu toe zijn die welke door de directeur van de ACA zijn uitgelegd​​.

Eerdere ervaringen en waterbesparing

In 2008 werd er al eens per tanker water vervoerd naar Barcelona. Deze actie leidde destijds tot een verhoogd bewustzijn over de ernst van het watertekort. Het resultaat hiervan was dat inwoners aanzienlijk minder water verbruikten. Destijds lag het waterverbruik op 130 liter per persoon per dag, in tegenstelling tot de huidige 100 liter​​.

Lees ook: Barcelona op de drempel van noodtoestand door droogte

Dit vind je misschien ook leuk