Je huis verhuren aan de Costa Blanca: een interessante optie?

door admin
Je huis verhuren aan de Costa Blanca: een interessante optie?

Daarom belichten we enkele aspecten die over het algemeen optreden bij de huur en verhuur van woningen aan de Costa Blanca. Meer dan ooit wordt er gehuurd door mensen afkomstig uit verschillende sociale en economische lagen van de bevolking.

Huur van luxe appartementen

Dit het eerste punt lijkt wellicht tegenstrijdig met de huidige economische crisisperiode, maar navraag bij makelaars in Moraira en makelaar in onroerend goed te Calpe AREA Costa Blanca, levert op dat de verhuur van luxe appartementen een zeer verrassende groei maakt.

Verhuur luxe sector groeit

Deze groei laat zich niet slechts zien bij appartementen, maar ook bij penthouses en vrijstaande villa\’s. Verschillende bronnen tonen aan dat de groei van de huur van woningen uit de luxe sector de groep is die het sterkste groeit aan de Costa Blanca. Hierbij komt de verhuur van appartementen op de eerste plaats, gevolgd door vrijstaande villa\’s en penthouses.

Huren is een goede manier om niet levenslang te investeren in een object, en het enkel gedurende een aantal dagen op een bepaalde plaats te gebruiken, zonder verdere verplichtingen dan de overeengekomen prijs voor de afgesproken huurperiode.

Verhuur van residentieel onroerend goed

Alhoewel de groep met de meeste koopkracht op economisch gebied het meeste geld investeert in de Costa Blanca, is ook de middenklasse goed vertegenwoordigd en verantwoordelijk voor een \’zekere investering\’. In residentiële wooncomplexen zijn nauwelijks nauwelijks verhuurborden of advertenties te zien en veel verhuuragentschappen hebben een niet al te ruim aanbod wat betreft dit type woningen.

Economisch alternatief voor hotel

Dit komt doordat huur voor veel mensen de goedkoopste optie is voor de vakantieperiode. Het is een attractief alternatief voor families van 4 of 5 personen, waarvoor de kosten van een hotelverblijf in het algemeen te hoog zouden zijn. Als we de huurprijzen die gevraagd worden voor een standaardverblijf voor 4 personen met de kosten van een hotel vergelijken, komen we uit op ongeveer 50% van de prijs die een hotel voor deze familie zou berekenen voor het verblijf. Huren is daarmee een manier om geld te besparen en toch optimaal te kunnen genieten van de zon en de Mediterrane kust.

Verhuur van studio’s

We richten ons op de groep mensen die wil investeren in ‘low cost toerisme’. Deze groep, die veelal bestaat uit tieners en mensen onder de 25 jaar, wordt gekenmerkt door minder koopkracht als gevolg van de huidige economische situatie en kan doorgaans geen al te grote uitgaven doen voor een verblijf in een hotel met een redelijke standaard voor hun vakantie.

Hierdoor groeit de vraag naar kleinere appartementen ofwel studio’s. Deze bieden namelijk wel alle eigenschappen van een appartement, maar voor een lagere prijs. Al bieden deze kleine appartementen geen typische gebruiksgemakken zoals een zwembad, maar de groep die hiervoor kiest is toch vaak gericht op de stranden en vertier in avond-  en nachturen.

Dit vind je misschien ook leuk