Kwart van vakantiewoningen in regio Valencia ligt in de Marina Alta

door admin
Kwart van vakantiewoningen in regio Valencia ligt in de Marina Alta

Nu blijkt dat van alle 47.403 vakantiewoningen in de autonome regio Valencia (met de provincies Castellón, Valencia en Alicante) een op de vier in de Marina Alta (Alicante) liggen. In totaal gaat het om 12.172 woningen voor toeristisch gebruik, zo blijkt uit de laatste officiële gegevens van het Nationaal Instituut voor de Statistiek (INE). 

Vijf gemeenten in de Marina Alta behoren zelfs tot de 15 in de autonome regio met het hoogste aantal vakantiewoningen. Dénia heeft de meeste. Alleen Valencia, Torrevieja en Alicante liggen met een kleine marge boven de hoofdstad van de Marina Alta.

Na Dénia zijn het Calpe op de vijfde en Xàbia op de zesde plaats van de meeste vakantiewoningen. In die drie plaatsen ligt 17,5% van het totaal dat in de hele Valenciaanse Gemeenschap ligt. Twee andere gemeenten in de regio behoren tot de eerste 25 plaatsen in het klassement: Benissa en El Poble Nou de Benitatxell. Evenzo hebben vier andere gemeenten meer dan 100 vakantiewoningen: Els Poblets, Pedreguer, Pego en El Verger.

Bekijk ook: Van alle vakantiewoningen in Andalusië ligt de helft in de stad Málaga

Anders gezien is er geen enkele van de 33 gemeenten in de Marina Alta die niet minstens één huis heeft voor toeristen. Let wel, het gaat hier om officieel als zodanig geregistreerde woningen. 

Met dit alles ligt in de Marina Alta met 12.172 vakantiewoningen 25,7% van het totale aantal van 47.403 toeristenwoningen in de Valenciaanse Gemeenschap.

Nieuwe wijze van informatie verzamelen

INE probeert met nieuwe experimentele statistieken sinds 2020 het aantal toeristische accommodaties in Spanje in te schatten. Het instituut reageert daarmee op de toegenomen vraag naar informatie over dit onderwerp. De informatie wordt verzameld via webscraping-technieken. Via softwareprogramma’s extraheert INE de gegevens van de meest gebruikte verhuurplatforms in Spanje. 

Dit vind je misschien ook leuk