Meer treinen vanuit Málaga naar populaire wandelpad el Caminito del Rey

door admin
Meer treinen vanuit Málaga naar populaire wandelpad el Caminito del Rey

Vanaf het station is het populaire en spectaculaire wandelpad El Caminito del Rey goed bereikbaar per pendelbus die iedere 20 minuten vertrekt.

Eerder kon je in Málaga alleen opstappen op treinstation Málaga Maria Zambrano, een treinstation aan de rand van het centrum. Hier kon je de middellange afstandstrein (media distancia) van Málaga naar Sevilla nemen, die stopt bij het station van El Chorro.

Vanaf 20 maart rijden er op maandag tot en met zaterdag zeven treinen van en naar station María Zambrano Málaga met tussenstops in Álora en Las Mellizas. Op vrijdag en zondag rijden negen treinen op deze lijn. Daarnaast zijn er vier nieuwe diensten toegevoegd met Civia-treinen die van Málaga Centro Alameda naar El Chorro zullen rijden. Deze trein stopt op Málaga María Zambrano, ook op de stations Victoria Kent, Los Prados, Campanillas, Cártama, Aljaima, Pizarra, Álora en Las Mellizas. Met deze nieuwe dienstregeling willen de autoriteiten niet alleen het aantal bezoekers omhoog trekken. Een ander doel is om de komst van voertuigen in het moerasgebied verminderen, want parkeren is daar wegens ruimtegebrek erg ingewikkeld.

Reisduur minder dan een uur 

De reis duurt 53 minuten vanaf Málaga Centro Alameda en 50 minuten vanaf Málaga María Zambrano naar het station El Chorro/Caminito del Rey. De eerste treinen vertrekken om 8.24 uur vanaf Málaga María Zambrano en om 9.40 uur vanaf Málaga Centro. De laatste trein terug naar de hoofdstad vertrekt om 20.18 uur vanuit El Chorro.  De treintijden zijn zo goed mogelijk afgestemd op de duur van een wandeling, kaartjes zijn te koop op het station bij de ticketautomaat.

Historische dag

Bij de lancering van deze nieuwe diensten waren de staatssecretaris voor vervoer, mobiliteit en stedelijke agenda, David Lucas, de afgevaardigde van de regering in Málaga, Javier Salas, de burgemeester van Alora, Francisco Martínez, de burgemeester van Pizarra, Félix Francisco Lozano, en leden van beide gemeentebesturen aanwezig. De burgemeester van Álora, Francisco Martínez, benadrukte dat ‘dit een historische dag is’ omdat dankzij ‘reizigers vanaf de Costa del Sol of uit Torremolinos, nu kunnen overstappen in María Zambrano om de Caminito del Rey te bezoeken en \’s middags met de trein kunnen terugkeren’.

De burgemeester van Pizarra, Félix Francisco Lozano, voegde eraan toe dat deze nieuwe dienst de komst van toeristen ‘duurzamer maakt in een tijd waarin we veel zorg moeten dragen voor het milieu’. Hij benadrukte dat met de uitbreiding van de diensten van deze trein is voldaan aan de twee eisen die zij hadden gesteld: dat de trein de Caminito del Rey zou bereiken en dat er na de pandemie weer meer bezoekers zouden komen. Hij benadrukte ook dat deze trein zowel de Caminito del Rey als alle gemeenten in de regio van de Guadalhorce-vallei ten goede zal komen.

Dit vind je misschien ook leuk