Nieuwe serie over alle Spaanse nationale parken op TVE

door admin
Nieuwe serie over alle Spaanse nationale parken op TVE

Aan de serie heeft de Autonome Nationale Parken Organization (OAPN), meegwerkt, die het opnameteam heeft geadviseerd om een zo realistisch mogelijk beeld te geven van deze beschermde gebieden.

De eerste aflevering van ‘De parque en parque‘ wordt zaterdag 23 april om 18:30 uur uitgezonden en gaat over het nationale park Picos de Europa. De serie is getiteld ‘Van park tot park’ en werd woensdag gepresenteerd. De afleveringen zijn geproduceerd door RTVE samen met Nubla Films en Tarabilla 97. Het ministerie voor Ecologische Transitie en Demografische Uitdaging (MITECO) werkte er ook aan mee.  

Bekijk ook: Dit zjn de 16 nationale parken van Spanje

Vanaf 23 april wordt de serie elke zaterdag uitgezonden op TVE2. De eerste aflevering over het Nationaal Park Picos de Europa, gelegen in het Cantabrische gebergte in de provincies Asturië, León en Cantabrië. De bescherming van dit natuurgebied vloeide voort uit het allereerste Spaanse Nationale park Montaña de Covadonga, dat in 1918 werd aangelegd. 

Picos de Europa

In het gebied Picos de Europa ligt de grootste kalksteenformatie in Atlantisch Europa, met belangrijke karstprocessen, er zijn zinkgaten tot 1.000 meter diep te vinden, duidelijke gletsjererosie is er te ontwaren en er liggen tal van meren. Het park heeft populaties gemzen, reeën, wolven en soms beren. Daarnaast leven er meer dan 100 soorten vogels in de bossen, waaronder de zwarte specht en het auerhoen, en tussen de grote roofvogels, de vale gier en de steenarend.

Berglandschappen
 
In elk van de afleveringen zal de serie ‘Van park tot park’ de Spaanse geografie van begin tot eind bestrijken: van de unieke berglandschappen op zowel het schiereiland als in de Canarische archipel. Hier gaat het om de nationale parken van Picos de Europa, Ordesa en Monte Perdido, Aigüestortes i Estany de  Sant Maurici, Sierra de Guadarrama, Sierra Nevada, Sierra de las Nieves en Caldera de Taburiente.

Maritiem-terestrische parken
 
De afleveringen over de aan de kust liggende nationale parken omvatten de maritiem-terrestrische parken van de Atlantische eilanden van Galicië en de Cabrera-archipel in de Middellandse Zee bij de Balearen.

Wetlands

De wetlands worden vertegenwoordigd door de Tablas de Daimiel en door Doñana.

Bekijk ook: Bezoek deze UNESCO-geoparken in Spanje

Parken met mediterraan bos

Een kijkje in de wereld van het mediterrane bos krijg je door te kijken naar de afleveringen over de nationale parken van Cabañeros en Monfragüe.

Vulkanisch gebied

Tot slot leer je meer over de vulkanische landschappen in de afleveringen over de Canarische eilanden en de daartoe behorende nationale parken Timanfaya en het magische Garajonay. 

Bekijk ook: Twintig uitzonderlijke Spaanse landschappen

Dit vind je misschien ook leuk