Nooit prijs op deze nummers van de populaire Spaanse Kerstloterij

door admin
Nooit prijs op deze nummers van de populaire Spaanse Kerstloterij

De Kerstloterij, bekend om zijn gigantische prijzenpot, daarom ook ‘El Gordo’ genoemd (de dikke), is een jaarlijkse traditie die het hele land in zijn greep houdt. Maar wist je dat er in de wereld van de loterij ook ‘vervloekte’ nummers bestaan? Volgens gegevens van de Spaanse Staatsloterij en Wedkantoor (Sociedad Estatal de Loterías y Apuestas del Estado) is de hoofdprijs, El Gordo, nog nooit gevallen op bepaalde eindcijfers zoals 09, 10, 21, 25, 31, 34, 41, 42, 43, 51, 54, 59, 67, 78 en 82.

Lees ook: Spaanse loterijen rond de feestdagen – El Gordo en El Niño

Zoek je favoriete nummer

Sommigen vermijden deze ‘ongeluksnummers’ als de pest, terwijl anderen met deze nummers juist het noodlot willen tarten. Dankzij het internet kun je dit jaar nog steeds je favoriete nummer vinden voor de trekking. Zoek eenvoudig naar de beschikbaarheid van jouw geluksnummer via de website van Loterías y Apuestas del Estado (www.loteriasyapuestas.es) of gebruik de zoekmachine om te zien welke loterijwinkel in Spanje jouw nummer verkoopt.

Bijzondere trekking

Maar wat maakt de Lotería de Navidad zo bijzonder, afgezien van de ‘vervloekte nummers’? De Kerstloterij, die zijn oorsprong vindt in 1812, is niet alleen beroemd om zijn hoge winstkansen, maar ook om de unieke manier van trekken. De nummers en prijzen worden gezongen door studenten van het San Ildefonso weeshuis, een traditie die al meer dan twee eeuwen voortduurt. Wil je hier getuige van zijn? Stem dan op 22 december aanstaande af op kanaal 1 van de Spaanse nationale opmroep TVE. Je kunt het ook volgen via RTVE Play.

Driekwart van de Spanjaarden doen mee

Maar liefst 76% van de meerderjarige Spaanse bevolking speelde vorig jaar mee, waarbij gemiddeld meer dan €60 wordt uitgegeven per persoon. In 2019 werd er voor maar liefst 3,4 miljard euro aan tickets verkocht, waarvan in totaal 2,44 miljard euro terugvloeide naar de prijzenpot. Vorig jaar viel de prijs op nummer 05490 en liet ruim 360 miljoen euro achter in Galicië, in A Fonsagrada en A Coruña

Meer dan zomaar een loterij

Met een prijzenpot die miljarden euro’s kan bereiken, is de Lotería de Navidad meer dan zomaar een loterij. Het is een cultureel fenomeen dat gezinnen en gemeenschappen samenbrengt in de hoop op een wonder tijdens de feestdagen. Of je nu kiest voor een ‘vervloekt’ nummer of niet, één ding is zeker: de Lotería de Navidad blijft een fascinerend onderdeel van de Spaanse kersttraditie. Durf jij het lot te tarten deze Kerst?

Lees ook: El Gordo zorgt in heel Spanje voor commotie, emotie en prijswinnaars

Dit vind je misschien ook leuk