Opmerkelijk in Spanje: magnetische heuvels

Zet er je auto in de vrij en deze rolt bergopwaarts

door admin
magnetische heuvels

Heb je ooit gehoord van plaatsen waar de wetten van de natuurkunde lijken te buigen en de realiteit je ogen bedriegt? Stel je voor dat je op een heuvel rijdt en iets voelt gebeuren dat volledig tegen je gevoel van zwaartekracht ingaat. Welkom in de wereld van magnetische heuvels.

Magnetische heuvels worden ook wel gravitatieheuvels genoemd en ze komen overal ter wereld voor. Het gaat om een natuurverschijnsel dat voor veel verwondering zorgt. Het zijn namelijk plekken waar objecten schijnbaar vanzelf bergop gaan, in plaats van de verwachte weg naar beneden. Zoals te zien is in het volgende filmpje op Youtube, waar een bal bergopwaarts terug komt rollen.

Deze fascinerende plekken, waar een optische illusie zorgt voor een onvergetelijke ervaring, zijn niet alleen een speeltuin voor natuurkundigen, maar ook een mysterie dat al eeuwenlang reizigers betovert. Ze veroorzaken een verandering in perspectief die je nergens anders ter wereld op deze manier ziet.

Magnetische heuvel in Alicante

Misschien heb je weleens gehoord van de magnetische heuvel in New Brunswick, Canada. Deze heuvel zorgt al sinds de 19e eeuw voor controverse. In Spanje zijn ook dergelijke heuvels te vinden. Een ervan is de Cuesta Mágica de Moncayo o de Crevillent (De magische heuvel van Moncayo of van Crevillent). Die ligt in de provincie Alicante tussen de plaatsen Crevillent en Hondón de las Nieves. Een stilstaande auto waarvan de handrem afstaat, lijkt hier omhoog te rollen.

De heuvel nodigt je uit om de grenzen van je perceptie te verkennen. En levert natuurlijk ook bijzondere video’s op voor je sociale media.

Crevillent

Crevillent (of Crevillente in het Spaans) ligt genesteld tussen de bergen en de kust. De stad biedt een unieke mix van natuurlijke schoonheid, cultureel erfgoed en traditioneel Spaans leven. Vanaf de beroemde Costa Blanca is de plaats goed bereikbaar. De Sierra de Crevillent vormt een indrukwekkend decor en biedt tal van mogelijkheden om te wandelen en op andere manieren te genieten van de natuur. Vlakbij ligt ook het natuurpark El Hondo, een belangrijk wetland van internationaal belang voor trekvogels. Dat maakt Crevillent ook een aantrekkelijke bestemming voor natuurliefhebbers en vogelspotters.

Lees ook: Wandelparel in Andalusië: Ontdek de Barranco del Infierno-route

Dit vind je misschien ook leuk