Salou overweegt extra belasting voor toeristen

door admin
Salou toeristenbelasting

Salou stelt voor om een extra belasting in te voeren om de kosten te dekken van de diensten die de gemeente aan toeristen levert. Dat heeft burgemeester Pere Granados gezegd.

“Het toerismebeleid dat we implementeren is bedoeld om de belangen en het welzijn van onze inwoners te garanderen”, zei hij. De betaling zou enerzijds de promotie van de bestemming financieren. Verder zou deze ook tot doel hebben de schoonmaak- en veiligheidsdiensten te verbeteren. Daarmee wordt ook de last hiervan die momenteel op de inwoners rust, verlicht. “Wij verdedigen solidair toerisme waarbij toeristen rechtstreeks bijdragen aan de kosten die hun verblijf met zich meebrengt”, aldus de burgemeester van de gemeente en voorzitter van de gemeentelijke dienst voor toerisme.

Bestrijden van toerismefobie

De burgemeester verdedigt dat een beter beheer van het toerisme bijdraagt ​​aan het bestrijden van toerismefobie en het verbeteren van de levenskwaliteit van de inwoners. “Het toerismebeleid dat wordt geïmplementeerd, bijvoorbeeld in Salou, is bedoeld om te garanderen dat de belangen en het welzijn van onze buren altijd de prioriteit hebben”, verklaarde hij. Hij benadrukte ook dat de burger een betrokken partij en begunstigde van alle belangen, genomen maatregelen en besluiten moet zijn.

Bestaande toeristenbelasting

Toeristen die Salou bezoeken dienen al rekening te houden met de bestaande toeristenbelasting. Die wordt toegepast op de prijs van verblijven in toeristische instellingen. Daaronder wordt verstaan: hotels, toeristische appartementen, campings, landelijke accommodatie, jeugdherbergen, woningen voor toeristisch gebruik, overnachtingsplaatsen voor campers en caravans en cruiseschepen. Deze toeristentaks varieert van 3 euro per verblijf in een vijfsterrenhotel tot 1 euro per verblijf in een vakantiewoning.

Salou registreerde vorig jaar 5,7% meer toeristen dan in 2022. In totaal bezochten 2.187.368 mensen de kustplaats en brachten er ruim 7,8 miljoen nachten door.

Lees ook: Ongeluk in pretpark Port Aventura in Salou: tot 14 gewonden

Dit vind je misschien ook leuk