Spaanse politie ontmantelt eerste “Rosin” laboratorium in Spanje

door admin
rosin drugs

De Spaanse Nationale Politie heeft met succes het eerste laboratorium in Spanje ontmanteld dat gewijd was aan de productie van een nieuwe narcotische stof, bekend als “rosin”. De operatie vond plaats in de gemeente Arona, gelegen in Santa Cruz de Tenerife.

Bij de succesvolle operatie werden vijf personen gearresteerd. Onder hen was de hoofdverdachte, die op heterdaad werd betrapt tijdens het bereiden van de drug in het clandestiene laboratorium.

“Rosin”

“Rosin” wordt geïdentificeerd als een ultra-geconcentreerd derivaat van hasj, dat verschillende filtratie-, bevriezings- en droogprocessen ondergaat. Na persing en zuivering resulteert dit in een zeer zuivere substantie die bekend staat als “rosin” of “rosin hasj”. De gearresteerde personen omvatten de hoofdverdachte en individuen die verantwoordelijk zijn voor verschillende cannabisclubs in de gemeenten Arona en Adeje op Tenerife.

Tijdens de operatie nam de politie het volgende in beslag:

  • 1,7 kilogram “rosin”
  • 167 containers met hars van dezelfde stof
  • 54 kilogram marihuana
  • 145 planten
  • 2 kilogram hasj
  • Daarnaast werden de laboratoriumapparatuur en €15.000 in contanten geconfisqueerd.

Burgermedewerking

Het onderzoek naar de rosin productie werd gestart op basis van informatie die werd ontvangen via het officiële e-mailaccount van de anti-drugs eenheid van de Nationale Politie. Bovendien suggereerde de tip de aanwezigheid van een Italiaanse burger die naar verluidt een nieuwe narcotische stof produceerde in een ondergronds laboratorium in Arona.

Wat is “Rosin”?

“Rosin” is een ultra-geconcentreerd derivaat van hasj dat wordt verkregen via de ‘bubble hash methode’. Deze techniek omvat het gebruik van 75 kilogram marihuanatoppen om één kilogram “rosin” te produceren. Het extractieproces, uitgevoerd met verse planten, omvat het gebruik van ijs en water in een kubus, waar trichoomkoppen worden vrijgegeven en gefilterd. Verschillende zeven worden gebruikt om diverse soorten “rosin” te produceren. Deze worden vervolgens ingevroren. Dat resulteert in een pasta van verschillende kleuren, afhankelijk van de kwaliteit van de drug. De bevroren pasta wordt gedehydrateerd met een vriesdroger met het uiteindelijke “rosin” als resultaat, een hoogwaardig hasjderivaat dat verder door persing weer wordt verwerkt tot “rosin hasj”.

Cannabisclubs

Bij een operatie halverwege oktober werden vijf personen gearresteerd. Tegelijkertijd werden drie cannabisclubs, samen met de woning van de hoofdverdachte, binnengevallen. De hoofdverdachte werd bij die huiszoeking betrapt in de kelder van de woning, waar het clandestiene laboratorium zich bevond. Op het moment van zijn arrestatie was hij actief bezig met het bereiden van de drug.

Lees ook: Spanje bij landen met de hoogste hoeveelheid drugs in afvalwater.

Dit vind je misschien ook leuk