Spanje uitgeroepen tot nummer één luxe reisbestemming voor 2024

door admin
luxe reisbestemming wellness en spa

Toeristen die houden van luxe tijdens hun vakantie geven, met een gemiddelde uitgave van 8.000 euro per reis, de voorkeur aan de Spaanse gastronomie en wellnessbehandelingen. Daarmee staat Spanje bovenaan de lijst als de favoriete luxe reisbestemming voor 2024

Dat blijkt uit een onderzoek van de internationale reisgids Condé Nast Johansens. Het ‘Hábitos vacacionales de lujo 2024’ onderzoek toont aan dat Spanje wereldwijd de voorkeur geniet voor luxe toerisme. Daarmee komt het land nog voor landen als Frankrijk, Italië, Griekenland en de Verenigde Staten. Bijna een derde van de ondervraagden plant drie tot vier luxe reizen per jaar. Die maken ze vooral buiten het hoogseizoen, met september als populairste maand. De meeste luxe reizigers verblijven drie tot negen nachten en kiezen ervoor om met hun partner of vrienden te reizen, in plaats van met familie.

Boekingsvoorkeuren en accommodatietypes

Luxe reizigers boeken steeds vaker direct via de website van het hotel, met 68% die deze voorkeur aangeeft. Boutique hotels en onafhankelijke luxe hotels zijn de populairste keuzes voor accommodatie. Daarna volgen internationale hotelketens en privé villa’s. De kwaliteit van het bed en een goed ontbijt zijn cruciale factoren bij de keuze van een hotel.

Wellness en spa behandelingen in de schijnwerpers

Wellnessbehandelingen zijn een belangrijk onderdeel van de luxe vakantie. De uitgave van meer dan 3.100 euro aan spa-uitjes vormen daarmee een aanzienlijke uitgave. Massages, gezichtsbehandelingen en holistische retraites zijn bijzonder populair. De meeste reizigers genieten van deze behandelingen samen met hun partner of een vriend.

Prijs blijft een beslissende factor

Ondanks de luxe aard van hun reizen, is de prijs van accommodatie nog steeds de belangrijkste overweging voor reizigers. Op twee en drie volgen het klimaat en de kosten van vervoer. Aanbevelingen van familie en vrienden, reisgidsen en online reisartikelen zijn waardevolle bronnen voor het plannen van luxe reizen. Voor 54% is het belangrijk of het hotel kortingen en promoties aanbiedt. Voor 47% de tijd die nodig is om de vakantiebestemming te bereiken van belang en op de vijfde plaats wordt de flexibiliteit om de reservering te annuleren gewaardeerd (43%).

Spanje’s positie als de top luxe reisbestemming benadrukt de aantrekkelijkheid van het land voor welgestelde toeristen, die op zoek zijn naar een combinatie van cultuur, gastronomie, en ontspanning.

Dit vind je misschien ook leuk