Nederlanders willen in 2021 weer terug naar Spanje blijkt uit onderzoek

door admin
Nederlanders willen in 2021 weer terug naar Spanje blijkt uit onderzoek

Dit blijkt uit consumentenonderzoek dat Trends & Tourism begin december heeft uitgevoerd naar de vakantie-intenties voor 2021. Ondanks veel – noodgedwongen – vakanties in eigen land dit jaar willen Nederlanders weer naar het buitenland en Spanje blijft een favoriete bestemming. 

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft besloten in de zomer van 2021 een week of langer op vakantie te gaan. Hiervan heeft 70 procent aangegeven naar het buitenland te willen reizen, terwijl 25 procent van plan is in eigen land te blijven en 5 procent weet het nog niet. ‘Opvallend is dat van de personen die afgelopen zomer nog in eigen land bleven, het grootste deel nu aangeeft voor het buitenland te kiezen’, zegt Kees van der Most, directeur van Trends & Tourism.

De populairste bestemmingen voor degenen die de grenzen over willen zijn Spanje (17%), Frankrijk (14%) en Duitsland (10%). Over de manier van reizen geeft 50 procent van de Nederlanders aan het vliegtuig te willen nemen en 41 procent kiest voor de auto.

Wat is er veranderd door het coronavirus?

Een ander onderwerp dat in dit onderzoek wordt aangekaart is dat het coronavirus de manier van reserveren voor een vakantie heeft veranderd vanwege de onzekerheid over de beperkende maatregelen die de eigen regering neemt en die gelden in het eventuele land van bestemming. 

De helft van de Nederlanders zegt langer te wachten dan vroeger met het plannen van de vakantie en plant zijn of haar vakantie twee maanden voor vertrek en 6 op de 10 Nederlanders vinden flexibele annulerings- of wijzigingsvoorwaarden belangrijker dan korting. 70 procent van de Nederlanders wil direct zijn geld terug en geen voucher als de vakantie vanwege reisbeperkingen niet door kan gaan.

Dit vind je misschien ook leuk