Uiterst gevaarlijke Colombiaanse huurmoordenaar gearresteerd in Denia (Alicante)

door admin
huurmoordenaar Juan Diablo

De Spaanse Nationale Politie heeft een van de gevaarlijkste huurmoordenaars van Colombia, gearresteerd in Denia (Alicante). Juan Diablo hield zich daar verborgen voor de autoriteiten van zijn land. Die zochten hem om een lange gevangenisstraf uit te zitten.

Juan Carlos Orozco Valdez, bijgenaamd Juan Diablo, is 24 jaar en huurmoordenaar van de criminele groep Los Lobos in Tuluá, Valle del Cauca (Colombia). Hij staat bekend om zijn expertise in ontvoeringen en martelingen. Bovendien wordt hij beschuldigd van verkrachtingen en de verdwijning van personen. De Nationale Politie arresteerde hem in Denia, Alicante, waar hij zich schuilhield. Hij was verantwoordelijk voor het organiseren en uitvoeren van overvallen, ontvoeringen, afpersingen, martelingen, verkrachtingen en gedwongen verdwijningen van burgers in Colombia. De Colombiaanse justitie heeft een gevangenisstraf van 42 jaar tegen hem geëist.

Internationale samenwerking en arrestatie

De politie begon het onderzoek toen INTERPOL melding maakte van de mogelijke aanwezigheid van de voortvluchtige in Spanje. Na verschillende inspanningen ontdekten de autoriteiten dat hij zich mogelijk in Denia bevond. Gezien zijn gevaarlijke profiel namen zij direct maatregelen om zijn verblijfplaats te achterhalen, wat resulteerde in zijn onmiddellijke arrestatie. Hij zal worden voorgeleid aan de Audiencia Nacional voor zijn criminele activiteiten in Colombia.

Lees ook: Spanje arresteert de meestgezochte voetbalhooligan

Dit vind je misschien ook leuk