Vuurzee in grote woontoren Valencia

Meerdere gewonden gemeld

door admin
vuurzee Valencia woontoren

In Valencia is een appartementencomplex van veertien verdiepingen hoog getroffen door een hevige brand, waarbij ten minste dertien personen gewond zijn geraakt. Spaanse nieuwsbronnen melden dat er nog mensen in het gebouw aanwezig zijn.

De brand brak uit rond 17.20 uur op de vierde verdieping en wakkerde door de wind snel aan. Daardoor verspreidde het vuur zich snel naar hogere etages. Televisiebeelden tonen een volledig in vlammen opgaande gevel, met brandende delen die naar beneden vallen en geluiden van explosies van binnenuit.

Er zijn berichten dat enkele bewoners zich nog in het pand bevinden. Op sociale media circuleren beelden van bewoners die naar hun balkon zijn gevlucht. Er zijn onbevestigde meldingen dat het vuur is overgeslagen naar een nabijgelegen gebouw.

Brandweer en ambulances massaal uitgerukt

Om de brand te bestrijden, zijn zestien brandweerteams en vijf ambulances ingezet in de welgestelde wijk Campanar in het noorden van de stad. Minimaal dertien personen, inclusief zes brandweerlieden, zijn naar het ziekenhuis overgebracht wegens brandwonden of rookinhalatie.

Als voorzorgsmaatregel hebben de autoriteiten een veldhospitaal opgezet naast het getroffen gebouw. Ook is de hulp van de UME, een militaire noodhulpeenheid die gewoonlijk bij grote bosbranden wordt ingezet, ingeroepen.

De impact van de brand

Het betrokken gebouw, dat 138 appartementen telt waar volgens Spaanse media 450 mensen zouden wonen, is relatief nieuw. Door de brand leek het op een enorme toorts. Brandend materiaal van de gevel viel op de grond, werd door de wind verspreid en bleef brandend achter rondom het pand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Dit vind je misschien ook leuk