Weekend vol regen en DANA op komst voor regio Valencia

door admin
Weekend vol regen en DANA op komst voor regio Valencia

Al is de onzekerheid daarover op dit moment nog groot, vast staat wel dat er instabiel weer komt. Op zondag begint het bewolkt te worden en worden in het binnenland van de provincies Valencia en Castellón zware regenbuien en plaatselijke onweersbuien verwacht. Langs de kustlijn zullen de temperaturen naar verwachting zeer dicht bij de 30 graden liggen.

Maandag wordt de overgangsdag

Maandag lijkt een overgangsdag te zijn met minder bewolking en hoge wolkenpartijen. De temperaturen zullen licht dalen aan de kust en sterker in het binnenland.

Begin van de DANA op dinsdag

Dinsdag start wellicht rustig, maar in de loop van de dag zal de DANA zijn invloed laten gelden. Vooral in het zuidelijke deel van de regio zal de bewolking toenemen, en er zijn lichte regenbuien mogelijk. De minimale temperaturen zullen licht dalen, terwijl de maximale temperaturen vrijwel onveranderd blijven.

Onzekerheid voor woensdag en donderdag

Vanaf woensdag is er veel onzekerheid. Aemet moet nog details verstrekken over de intensiteit en duur van de DANA. Eén ding is zeker: er wordt veel instabiliteit verwacht.

Het is belangrijk om de weersverwachtingen op de voet te volgen en de aanbevelingen van de autoriteiten te respecteren. Het zal niet de eerste keer zijn dit jaar in Spanje dat buien zeer hevig zijn en gepaard gaan met overstromingen, omwaaiende bomen of zeer hoge golven aan de kust en bijkomende mogelijk gevaarlijke situaties. 

Dit vind je misschien ook leuk