De leukste vakanties in Spanje

door admin
De leukste vakanties in Spanje

Dit land heeft zo ontzettend veel mooie steden, maar niet te vergeten ook prachtige eilanden. Niet voor niets dat Spanje een erg populair vakantieland is. Lees snel verder om de leukste vakanties in Spanje te komen ontdekken!

Valencia

Ben jij op zoek naar een locatie waar je rust kan combineren met avontuur? Dan is Valencia een zeer geschikte bestemming. Deze Spaanse stad biedt veel contrast; het oude centrum, maar ook ‘Ciudad de las Artes y Ciencias’. Dit stukje Valencia beschikt over moderne architectuur en is erg populair onder toeristen. We kunnen niet anders zeggen dan dat het er geweldig uitziet. Fietsend of per step de stad verkennen en uiteindelijk neerstrijken aan de boulevard onder het genot van een bord paella. Want Valencia heeft naast de prachtige stad ook een strand. Dit maakt het een perfecte bestemming voor rust én avontuur.

Málaga

Wellicht ben je al bekend met deze Spaanse stad, want hier bevindt zich het vliegveld waar veel toeristen in de zomer landen en meteen verder reizen naar een eindbestemming aan de Costa del Sol. Maar waarom zou je deze prachtige stad verlaten? Málaga is te omschrijven als ‘klein maar fijn’. Het heeft een prachtig centrum met veel bezienswaardigheden zoals de kathedraal, het Alcazaba, het Gibralfaro en het Picasso museum. Maar breng ook zeker een bezoekje aan het stadspark Parque de Málaga of het stadsstrand Malagueta. Denk je alles hier gezien te hebben? Dan kan je vanaf Málaga gemakkelijk andere steden aan de Costa del Sol bezoeken, zoals Torremolinos, Marbella of Estepona. 

De Balearen 

Deze eilanden zijn toch wel onze favoriet. Ibiza, Mallorca, Menorca en Formentera zijn de grootste, bewoonde eilanden van deze archipel in de Middellandse Zee. Van prachtige witte zandstranden en glashelder water tot oude dorpjes en grote steden. Binnen deze eilandengroep vind je alles wat jouw vakantie nodig heeft. Wellicht ken je de eilanden Ibiza en Mallorca van de uitgaansgebieden, maar dat is maar een klein deel van wat ze te bieden hebben. Het zijn beide ook perfecte locaties voor een ultieme relaxvakantie. Hoe meer je op zoek gaat naar de minder toeristische plekken van de eilanden, hoe mooier de dingen zijn die je tegenkomt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer geweldige steden in Spanje te vinden, maar we hopen je hiermee wat inspiratie te hebben gegeven voor jouw volgende tripje naar Spanje. Veel reisplezier!

Dit vind je misschien ook leuk