Primeur in Marbella met de eerste Hollandse Nieuwe

door admin
Primeur in Marbella met de eerste Hollandse Nieuwe

Deze werd zaterdag ingevlogen uit Noorwegen. Marcel van Breda van Schmidt Zeevis Rotterdam begeleidde persoonlijk het eerste vaatje lekkers naar Marbella. De gelegenheid was dan ook een bijzondere: het tienjarige bestaan van de Marbella Dutch Business Club.

Het jubileum werd gevierd op de fraaie patio van het hotel Puente Romano. Zo’n 250 genodigden werden getrakteerd op die overheerlijke, ter plaatse schoongemaakte haringen, gerookte paling, oesters, verse zalm en andere typisch Nederlandse visspecialiteiten.

Gouden Haring 2013 voor NCCS

Er werd ook nog een haring uitgereikt. Een ‘Gouden Haring’ welteverstaan. Een onderscheiding die jaarlijks toekomt aan iemand die zich heeft ingezet voor het bevorderen van de goede naam van Nederland en die daarbij ook een positieve bijdrage aan de lokale economie heeft geleverd.

De Gouden Haring 2013 ging dit keer echter niet naar een persoon, maar naar een club; de Nederlandse Club Costa del Sol (NCCS). Deze club bestaat al 35 jaar en vormt met ruim 1.000 leden de grootste Nederlandstalige vereniging in Spanje. Voorzitter Kees van Riel nam de Gouden Haring in ontvangst.

Frank Sinatra en André Hazes herrijzen

Al netwerkend en happend in een Hollandse Nieuwe werden de feestelijk uitgedoste gasten meegenomen naar de sferen van de jaren vijftig en zestig met evergreens van Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr.

Zanger Martin Joseph en zijn ‘Rat Pack’ brachten geweldig entertainment en het leek alsof Sinatra zelf naar Marbella was gekomen. Een zeer rond geschapen Marilyn Monroe look-a-like zong een paar nummers en diende daarnaast als decor om de sfeer compleet te maken.

Een sfeer die later op de avond volledig omsloeg naar entertainment van een heel ander orde. Ditmaal leek het alsof André Hazes was herrezen. Michel Bak, zanger van het volk en voor het volk, bracht de bekendste smartlappen van vaderlandse bodem ten gehore en zorgde voor veel beweging in het publiek dat veelal met de handen in de lucht meedeinde op de aanstekelijke melodieën. Voor even transformeerde het luxueuze Puente Romano Hotel in de Amsterdamse Jordaan.

De gasten

Onder de gasten natuurlijk alle leden van de Business Club, de supporters en hun genodigden, society-dame Tonney Thunnessen, Hans Zorab, Cor Zadelhoff, Frits Kroymans en nog vele andere vaste of tijdelijke bewoners, zakenlieden en regelmatige bezoekers van de Costa del Sol.

Dit vind je misschien ook leuk