De 2 nieuwe driesterrenchefs zijn Guique Dacosta, van het gelijknamige restaurant in Dénia en Eneko Atxa Azurmendi, van restaurant Arzurmendi in Larrabetzu (Baskenland).
Andere restaurants in Spanje met de hoogste notering van Michelin zijn: Pedro Subijana (Akelare, Donostia-San Sebastian), Juan Mari en Elena Arzak (Arzak, Donostia-San Sebastian), Joan en Jordi Roca (El Celler de Can Roca, Girona), Martin Berasategui (Martin Berasategui, Oria) en Carme Ruscalleda (Sant Pau, Sant Pol de Mar). De laatste vijf behouden hun drie sterren.
Twee sterren
Twee restaurants in Barcelona gingen van 1 naar 2 sterren. Het gaat om Enoteca in Hotel Arts met chefkok Paco Pérez en Moments van chefs Raül Balami en Carme Ruscallleda. Het totale aantal tweesterrenrestaurants in Spanje is nu 17.
Een ster
Nieuwe restaurants met 1 ster zijn: Ricard Camarena (Valencia), Dos Palillos (Barcelona), Les Magnòlies (Girona), Koy Shunka (Barcelona), Lluerna (Barcelona), Nectari (Barcelona), Mina (Bilbao – Vizcaya), Ars Natura (Cuenca), Alejandro G. Urrutia (Gijón – Asturias), El Puerto (Gijón – Asturias), Culler de Pau (Pontevedra), Kabuki (Sta. Cruz de Tenerife), José Carlos García (Málaga), Els Brancs (Roses – Girona), Chirón (Valdemoro – Madrid), La Prensa (Zaragoza).
Per saldo heeft Spanje 8 nieuwe restaurants met een ster erbij gekregen. 16 gelegenheden kregen een nieuwe ster en 8 zaken verloren een ster. In de rode gids voor 2013 hebben 124 Spaanse restaurants 1 ster
Gastronomiaycia, Misset Horeca