Zolang mag je je hond of kat in Spanje alleen laten

door admin
Zolang mag je je hond of kat in Spanje alleen laten

Dat zei de minister van Sociale Zaken, Ione Belarra naar aanleiding van de goedkeuring in het Spaanse parlement van het wetsvoorstel voor dierenwelzijn. De nieuwe wet bevat enkele nieuwigheden die eigenaren van gezelschapsdieren direct zullen raken. Hieronder de maximale tijd die een dier alleen thuis kan blijven.

Bekijk ook: PSOE sluit toch jachthonden uit van nieuwe dierenwelzijnswet

Voor deze regel zullen verschillende classificaties zijn. Huisdieren mogen niet langer dan 72 uur achter elkaar alleen en zonder toezicht worden gelaten. Voor honden is deze termijn teruggebracht tot 24 uur, behalve voor herdershonden. Die mogen deze limiet overschrijden als ze een ingebouwde plaatsbepaler hebben om te allen tijde hun locatie te kennen. Bovendien moeten ze bij slechte weersomstandigheden een schuilplaats tot hun beschikking hebben. Voor dieren zoals hamsters, katten en vogels is de maximale tijd dat ze alleen kunnen zijn ook drie dagen. Het niet naleven van deze regel kan leiden tot boetes tot 10.000 euro. De vraag is alleen hoe men dit wil gaan controleren en handhaven.

Welke dieren mogen niet als huisdier worden gehouden?

De wet zal ook een lijst bevatten van dieren die niet als huisdier kunnen worden beschouwd. Deze lijst is nog niet definitief, maar muizen, hamsters, cavia’s, chinchilla’s, konijnen, schildpadden, parkieten, papegaaien, tortelduifjes, slangen, spinnen, leguanen, kameleons, gekko’s en vogels uit andere landen zullen waarschijnlijk worden uitgesloten.

Cursus voor hondeneigenaren

Voor honden is het verplicht om een training te hebben gevolgd om verantwoord eigenaarschap te vergemakkelijken. Vaak leidt namelijk het gebrek aan kennis in omgang, verzorging en dierbezit tot problemen.

Bekijk ook: DNI nodig voor huisdieren in Spanje

Dit vind je misschien ook leuk