Spaanse politie ontmantelt grootse Chinese drugsbrende

door admin
Spaanse politie ontmantelt grootse Chinese drugsbrende

Het onderzoek van de Spaanse politie en Europol naar deze criminele organisatie startte al in 2019. De drugsbende met de naam Bang de Fujian handelde voornamelijk in marihuana. Tijdens de politieactie werden 65 mensen opgepakt, bijna allemaal afkomstig uit China. In totaal waren er ongeveer 350 agenten van de Spaanse Policía Nacional betrokken bij de operatie die samen werd uitgevoerd met de Mossos d’Esquadra en Europol omdat het netwerk ook buiten Spanje actief was.

Chinese bende stuurde drugshandel vanuit Catalonië aan

Het telen, handelen en vervoeren van de drugs werd vanuit Catalonië aangestuurd. Naast de handel in drugs wordt de bende ook verdacht van het witwassen van geld, identiteitsdiefstal, het illegaal aftappen van elektra en documentfraude.

29 invallen in 5 Spaanse steden

In totaal werden 29 invallen gedaan in vijf Spaanse steden, te weten Barcelona, Tarragona, Oviedo, Gijón en Bilbao, waarbij drie grote wietplantages werden aangetroffen. De politiediensten planden alle invallen op 14 april 2021 en wisten 65 leden van de drugsbende aan te houden. Na de invallen werden 40.000 marihuanaplanten ontdekt waarbij werd achterhaald dat de bende illegaal elektriciteit aftapte.

De Spaanse politie nam in totaal 8,5 kilo cocaïne in beslag, 2 kilo XTC, bijna 200.000 euro in contanten en meer dan 380 kilo marihuana in dozen verpakt, die klaarstonden om getransporteerd te worden.

Pakketdienst voor drugstransport

Het onderzoek naar de Chinese drugsbende begon al eind 2019 toen er enkele pakketten met marihuana werden onderschept. Volgens de politie had de bende een pakketdienst waarmee de drugs door heel Europa werden getransporteerd. Honderden pakketten werden vanuit Catalonië verstuurd naar Frankrijk, Portugal, Nederland, Duitsland, Roemenië en het Verenigd Koninkrijk.

Dit vind je misschien ook leuk