Spanje ontvangt deze week record aan coronavaccins

door admin
Spanje ontvangt deze week record aan coronavaccins

Verdeeld over de week ontvangt Spanje deze week maar liefst 4 miljoen doses. Op de website van de Spaanse overheid kan dagelijks worden bijgehouden hoever Spanje is met vaccineren. Elke dag wordt ook een rapport opgemaakt waarin wordt toegelicht hoeveel mensen uit welke leeftijdsgroep en per autonome regio een enkele of een complete dosis hebben ontvangen.

Alle 80-plussers in Spanje minimaal één dosis

Uit dit document wordt duidelijk dat alle 80-plussers in ieder geval de eerste dosis hebben ontvangen en dat 80,6 procent al volledig is gevaccineerd. Van de mensen tussen de 70 en 79 jaar heeft 71,5 procent één dosis ontvangen en is het toedienen van de tweede dosis net begonnen.

Twee derde 60-plussers in Spanje al één prik gehad

Ondanks dat veel 70-plussers de tweede dosis nog moeten krijgen, is bijna de helft (48,3 procent) van de Spanjaarden tussen de 60 en 69 al ingeënt met één dosis. Van alle 60-plussers in Spanje heeft 68 procent al één prik gehad en 23,6 procent is al volledig gevaccineerd. Na het toelichten van deze cijfers vertelde minister Darias dat ze ervan overtuigd is dat het Spanje lukt om eind augustus 70 procent van de Spaanse bevolking te hebben gevaccineerd.  

Logische verschillen vaccinatie Spaanse regio’s?

De Spaanse krant El País schreef woensdag dat er wel behoorlijke verschillen zitten tussen de autonome regio’s als het gaat om de vaccinatiesnelheid. Zo gaat Asturië in Spanje aan kop aangezien 34,2 procent van de inwoners één dosis heeft ontvangen en 14,5 procent al volledig is ingeënt. De Balearen sluiten de rij met 23,1 procent van de inwoners met één prik en 7,6 procent met een volledige dosis. Een van de oorzaken van dit verschil tussen regio’s is de gemiddelde leeftijd van inwoners; het vaccineren gebeurt over het algemeen van oud naar jong.

Dit vind je misschien ook leuk