Spanje knokt zich naar kwartfinale EK na spektakel tegen Kroatië

door admin

Een van de bijzondere momenten tijdens de wedstrijd was de eerste goal van Kroatië. Echter, het doelpunt kwam niet uit Kroatische hoek. De bal werd teruggespeeld op de Spaanse keeper die dacht dat hij de bal aannam maar deze verdween echter langs hem heen in het doel. Een blamage voor Spanje die daarmee op achterstand kwam.

Kroatië deelt harde klap uit aan Spanje

Na 90 minuten spelen was de stand 2-3 voor Spanje en stonden de Spanjaarden gevoelsmatig met beide benen in de kwartfinale. In blessuretijd zorgde Kroatië op het laatste moment voor een gelijkmaker. Zowel de Spaanse spelers als het publiek moesten even bijkomen van deze klap die Kroatië uitdeelde.

Na de start van de verlenging had Spanje zich weer moed ingesproken waarna het na 120 minuten twee extra doelpunten scoorde waardoor de eindstand uitkwam op 3-5 voor Spanje. De goals aan Spaanse kant staan op naam van Sarabia, Azpilicueta, Torres, Morata en Oyarzabal.

Morata slaat terug na doodsbedreigingen

Een ander bijzonder moment was het doelpunt van Morata. Hij was de eerste speler die na de reguliere speeltijd ervoor zorgde dat Spanje voor kwam te staan. Morata miste tijdens de eerste EK-wedstrijden meerdere kansen wat erg zwaar werd opgepakt door de Spaanse pers. Morata, zijn vrouw en kinderen kregen zelfs doodsbedreigingen voor zijn teleurstellende spel. In de laatste minuten krijgt Morata nog de kans om 3-6 te maken maar de bal verdwijnt in het zijnet waardoor Spanje de overwinning mag vieren met 3-5.

Spanje viert feest na overwinning op Kroatië

Het voelt als een echte overwinning van Spanje wat te zien is aan de spelers die na het eindsignaal het veld op stormen. Ook de Spaanse toeschouwers vieren massaal feest op de tribune. Na deze overwinning heeft Spanje zich geplaatst voor de kwartfinale. Deze zal worden gespeeld tegen Frankrijk of Zwitserland, afhankelijk van welk van deze landen de wedstrijd later deze avond wint. De kwartfinale zal op 2 juli om 18.00 uur worden gespeeld in Sint-Petersburg.