Spaanse ngo toont schokkende beelden pluimveebedrijf in Guadalajara

door admin
Spaanse ngo toont schokkende beelden pluimveebedrijf in Guadalajara

De beelden van het pluimveebedrijf in de Spaanse regio van Castilië-La Mancha liegen er niet om. Ongeveer een maand geleden ontving de ngo en milieuorganisatie EQUALIA van een anonieme afzender schokkende video’s.

Schokkende beelden Spaans pluimveebedrijf

Na het bestuderen van de beelden van het pluimveebedrijf in Yedra heeft de ngo aangifte gedaan tegen de eigenaren van het bedrijf. Zij worden nu via een rechtbank in Spanje aangeklaagd wegens dierenmishandeling en misdrijven tegen de volksgezondheid. De nieuwssite Niusdairio.es toont in het Spaanstalige artikel een video van bijna 2 minuten van hoe het eraan toegaat in dit bedrijf in Guadajalara. Let op; de beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

Kippen die elkaar opeten en voor dood worden achtergelaten door werknemers

Op de beelden zijn rijen met kleine kooitjes te zien waarin kippen opgepropt bij elkaar zitten en zo hun dag doorbrengen. Veel van de kippen zijn kaal omdat hun veren schuren tegen de tralies. Meerdere kippen hebben ook open wonden en in sommige kooien zijn dode kippen te zien die niet worden weggehaald uit de kooien en die worden opgegeten door hun soortgenoten. Later in de video worden vreselijke beelden getoond van hoe de kippen, die waarschijnlijk onvoldoende productie leveren, worden behandeld en opgeruimd door werknemers.

Misdrijf tegen volksgezondheid

Deze situatie trekt ongedierte aan zoals muizen en ratten die gewoon tussen de kippen en eieren doorlopen. Ook is de zien dat mijten en andere kleine diertjes over de eieren lopen. Niet alleen trekt de juridische afdeling van EQUALIA aan de bel omdat de kippen in barre omstandigheden leven, de eieren van de kippen worden gewoon verkocht en in deze situatie levert dit een gevaar voor de voedselveiligheid – en daarmee de volksgezondheid – op.

Dit vind je misschien ook leuk