Spanje scherpt inreisregels voor sommige EU-reizigers aan

door admin
Spanje scherpt inreisregels voor sommige EU-reizigers aan

Spanje heeft de toegangsregels voor die gebieden binnen Europa aangescherpt vanwege de toenemende besmettingen in die delen. Reizigers uit regio’s op de Spaanse risicolijst hebben nu een Covid Green-pas of gelijkwaardig nodig om binnen te komen. 

Volgens de laatste cijfers die zijn gepubliceerd door het Spaanse ministerie van Volksgezondheid, is de nieuwe classificatie van landen en regio’s op 18 oktober van kracht geworden. Deze blijft van kracht tot 24 oktober, meldt SchengenVisaInfo.com.

Heel Finland op lijst met hoog risico

Reizigers uit Finland zijn nu onderworpen aan aanvullende toegangsregels wanneer ze naar Spanje reizen. De Spaanse autoriteiten hebben het hele land op de lijst van risicogebieden geplaatst.
Voorheen maakten slechts vier regio’s van Finland deel uit van deze lijst. Omdat de situatie met het coronavirus echter is verslechterd, wordt nu het hele grondgebied van Finland als zwaar getroffen beschouwd.

Andere regio’s toegevoegd aan Spanje’s lijst met hoog risico

Naast Finland staan ​​nu verschillende andere regio’s op de Spaanse lijst met hoog risico. Deze regio’s zijn:

Regio’s van Tsjechië: Jihovýchod, Severovýchod, Severozápad en Střední Morava

Regio’s van Polen: Mazowiecki, Warmińsko-Mazurskie

Regio van Griekenland: Centraal-Griekenland

Regio Italië: Aosta

In overeenstemming met de huidige toegangsregels van Spanje moeten alle reizigers uit een van de regio’s/landen met een hoog risicolijst een bewijs van vaccinatie tegen de ziekte COVID-19 of een bewijs van herstel overleggen. Als reizigers geen van deze twee documenten hebben, moeten ze een negatief COVID-19-testresultaat overleggen om het land binnen te komen.

Naast de bovengenoemde, bevat de lijst met hoog risico ook andere EU- en Schengenlanden. Dit zijn: Duitsland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Slowakije, Slovenië, Estland, Hongarije, Ierland, IJsland, Letland, Litouwen, Luxemburg en Roemenië.

Wat Denemarken betreft, blijven drie regio’s – Noord-Jutland, Hovedstaden en Zeeland – deel uitmaken van de lijst met hoog risico.
Italië heeft nu de volgende regio’s op de risicolijst: Aosta, Basilicata, Calabrië, Campania, Emilia-Romagna, Friuli-Venezia Giulia, Lazio, Ligurië, Marche, Autonome Provincie Bolzano/Bozen, Sicilië, Toscane en Veneto.

De volledige lijst met hoog risico vindt u hier.

Verwijderd van de lijst met hoog risico

Vier Franse regio’s – Bourgogne-Franche-Comté, Centre-Val de Loire, Grand Est, La Réunion – staan ​​echter niet meer op de lijst met hoog risico. Dit betekent dat iedereen die van of naar een van deze regio’s reist, geen aanvullende COVID-19-regels hoeft te volgen.

Daarnaast zijn de toegangsregels ook versoepeld voor twee Noorse regio’s – Rogaland en Agder. Voor Noorwegen omvat de lijst met hoog risico de volgende regio’s: Oslo, Troms en Finnmark, Viken, Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Nordland, Rogaland, Trøndelag en Vestfold en Telemark.

Afgezien van de hierboven genoemde wijzigingen, blijven alle andere regio’s en landen zoals ze waren op de lijst van de vorige week.

Buiten Europa – derde landen

Het ministerie heeft ook aangekondigd dat Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten de lijst van derde landen die als epidemiologisch veilig worden beschouwd in termen van hun COVID-19-risico hebben bereikt. De lijst bevat ook Saoedi-Arabië, Australië, Canada, Chili, China, Zuid-Korea, Jordanië, Koeweit, Nieuw-Zeeland, Qatar, Rwanda, Singapore, Oekraïne, Uruguay, Hong Kong, Macau en Taiwan.

Dit vind je misschien ook leuk