Duizenden inwoners Fuengirola en Mijas al ruim twee dagen zonder water

door admin
Duizenden inwoners Fuengirola en Mijas al ruim twee dagen zonder water

Of er komt helemaal geen water uit de kraan of af en toe een zeer zwak straaltje. Acosol schrijft op de website: ‘Deze leveringsstop is te wijten aan de storing die gisteren [zondag] plaatsvond in de oude Costa del Sol-pijpleiding. (…) Acosol SA, informeert dat de reparatiewerkzaamheden aan de breuk van de toevoerleiding worden voortgezet’. Zodoende hebben de gebieden Polarsol, Las Lagunas de Mijas, de jachthaven van Fuengirola, een deel van de wijk Los Boliches en Torreblanca en Carvajal al sinds zondag einde van de dag geen water meer. 

De eerste periode was er op momenten overal wel water, maar dat kwam door verdwenen druk in slechts kleine straaltjes uit de kraan die af en toe ook volledig droog vielen. Vervolgens werd gemeld dat er helemaal geen water zou zijn tussen maandagmiddag 18 uur en dinsdagmorgen 6 uur. Die voorspelling bleek optimistisch want tegen 23:30 uur op dinsdag was de storing nog steeds niet verholpen.

Gebruikers en urbanisaties worden door Acosol verzocht de irrigatie van openbare en particuliere tuinen, straatreiniging en ander ander watergebruik te annuleren om het water in de bassins te behouden tot volledige service wordt hersteld.

Acosol zegt bij voorbaat excuses aan te bieden aan de gedupeerde inwoners voor het ongemak dat de werkzaamheden veroorzaken.

Boze reacties 

Dat niet elke inwoner evenveel begrip kan opbrengen voor deze reden voor het gebrek aan water, blijkt wel uit de reacties op Twitter. Gebruikers geven daar aan niet te snappen hoe ze zolang afgesloten kunnen zijn van een basisvoorziening en een eerste levensbehoefte. 

Carlos Pérez (@Popcarlos) schrijft: Ik denk dat een plan b van het toeleveringsbedrijf moet worden geëist terwijl de reparatie wordt uitgevoerd. Het is een eerste levensbehoefte. WC, douches. We hebben al 50 l. flessenwater verbruikt.

Soy un botigo vacunado (@CaosAzucarado) drukt zich wat directer uit: Nou, ik GA SCHIJTEN OP ALLES, meer specifiek op @AcosolSA @gestagua en@fuengirola want ik kan al twee dagen niet douchen. Want toen ik naar mijn werk ging was er geen water en ik kwam net thuis en het is nog afgesloten.

Scott in Spain (@Scottyboy1982) tweet: 8 uur zonder water met een kind van 18 maanden en een dochter van 12 jaar!! Leg me aub uit, hoe moeten we schoonmaken, koken  en drinken zonder water? Mijn dochter mocht de hele dag niet eens het toilet op school gebruiken. Een absolute ramp met schuld van iedereen die de stad bestuurt! 

@OscarLausada doet het wat beleefder: Goedemorgen… Is er iets bekend over de storing waarbij we sinds gisteren 17.00 uur zonder water zitten?Je weet wel …. voor hygiëne en zo !!!

De laatste tweet van @AcosolSA is van 11 uur geleden. ‘We werken tegen de klok om de storing in de oude pijpleiding van de Costa del Sol te verhelpen’. 

Dit vind je misschien ook leuk