DANA brengt veel regen naar Canarische Eilanden dit weekend

door admin
DANA brengt veel regen naar Canarische Eilanden dit weekend

Deze geïsoleerde depressie op hoog niveau zal volgens meteorologen de eilanden gedurende vrijdag en zaterdag treffen “met wolkenluchten en aanhoudende regenval op de eilanden met meer reliëf”. In de loop van de zondag zal het meteorologische fenomeen afzwakken en wegtrekken van de archipel. Toch kan het op zondag nog steeds regenen op de meest bergachtige eilanden.

De temperaturen zullen naar verwachting niet veranderen. De wind waait uit het noordoosten en neemt ook op zondag af. Vrijdag zorgt de DANA op de Canarische Eilanden voor bewolkte luchten, intense wind en regen die plaatselijk aanhoudend kan worden.

Op zee wordt noordelijke of noordoostelijke wind verwacht, windkracht 4, 5 of 6 met aflandige wind in het noordwesten en zuidoosten en op sommige punten winkracht 7. Langs de kusten komen hoge golven, tot twee meter verwacht vanuit het noorden. 

“Modellen blijven veranderen”

De meteoroloog Juan Jesús González Alemán kondigde een paar dagen geleden de komst aan van een extratropische trog waardoor deze week “vrij regenachtig kan worden als het evolueert naar een Geïsoleerde Depressie op Hoge Niveaus (DANA)”. Op donderdag bevestigde hij dat de modellen lijken te bevestigen dat de DANA “uiteindelijk zeer waarschijnlijk boven de Canarische Eilanden komt” maar gaf ook aan dat de modellen steeds blijven veranderen.

Dit vind je misschien ook leuk