3 manieren waarop je deze zomer naar Spanje kunt reizen

door admin
3 manieren waarop je deze zomer naar Spanje kunt reizen

Er zijn verschillende manieren waarop je naar Spanje kunt vertrekken. We hebben de 3 beste opties voor je op een rijtje gezet, met de voordelen, de nadelen en bijkomende kosten. Zo kun je bepalen op welke manier je het beste kunt reizen naar Spanje!

Vliegreis naar Spanje

Wanneer je ervoor kiest om te vliegen naar Spanje zul je binnen twee tot drie uren voet aan de Spaanse grond zetten. De kosten voor een vliegticket variëren sterk. De prijs is voornamelijk afhankelijk van de periode dat je vliegt. Je zult in de zomervakantie meer kwijt zijn dan in de wintermaanden. Daarnaast hangt het er ook vanaf of je de reis al maanden geleden hebt geboekt of juist kiest voor een last minute. Over het algemeen zul je rekening moeten houden met een bedrag van minstens 300,- euro voor een retourvlucht. Het gemak van een vlucht trekt veel vakantiegangers over de streep. Toch zijn er ook nadelen aan het maken van een vliegreis. Je kunt namelijk maar een beperkte hoeveelheid bagage meenemen, dit is niet heel handig wanneer je voor langere tijd op vakantie gaat. Daarnaast zul je ook veel geld kwijt zijn aan het vervoer in Spanje zelf, of je nou een auto gaat huren of gebruik maakt van het openbaar vervoer. 

Roadtrip naar Spanje

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf in de auto te stappen en de reis te gaan maken. Je zult dan tussen de 22 en 24 uren onderweg zijn. De kosten van een roadtrip naar Spanje varieren. Zo dien je rekening te houden met de tol die je moet betalen. Naar schatting is dit rond de 115,- euro voor een personenwagen. Daarnaast speelt ook de prijs van benzine een grote rol. Over het algemeen zul je rond de 350,- euro moeten rekenen voor een enkele reis.

Wel is het reizen met een eigen auto erg comfortabel. Daarnaast kun je onderweg genieten van het prachtige uitzicht en de vrijheid. Je kunt de reis naar Spanje combineren met een bezoek aan een ander land. Daarnaast heb je de mogelijkheid om veel meer spullen mee te nemen dan wanneer je met het vliegtuig gaat. Wel is het van belang dat je vooraf bij een garage langs gaat, denk aan het checken van de zomerbanden en ander onderhoud. 

Busreis naar Spanje

Je kunt er ook voor kiezen om een busreis te maken naar het prachtige Spanje. Een groot voordeel van het maken van een busreis zijn de prijzen. Zo kun je al voor 120,- euro een retourtje boeken. Ook is het reizen met de bus erg aangenaam. Veel bussen beschikken over een toilet en airconditioning. Een busreis zal ook tussen de 22 en 24 uur duren.

Dit vind je misschien ook leuk