42 Campers bekeurd voor overnachten bij Valencia

door admin
campers bekeurd

De constante stroom van toeristen in campers in de Devesa de Valencia wordt stevig aangepakt. Het gebied ligt tussen de Middellandse Zee en het beschermde natuurpark l’Albufera. Binnen een week tijd heeft de lokale politie al 42 campers bekeurd voor illegaal parkeren en overnachten.

Het stadsbestuur van Valencia heeft de maatregelen aangescherpt om dit gebied te beschermen. Nieuwe borden geven aan dat nachtelijk parkeren en kamperen verboden is.

Boetes

Afgelopen week zijn de nieuwe verkeersborden geïnstalleerd. Deze hebben hun effect niet gemist. De lokale politie van Valencia heeft al 42 kampeerwagens bekeurd die de regels overtraden. De borden zijn geplaatst bij parkeerplaatsen nabij El Saler en Los Ferros met verbodstijden van 01:30 tot 08:00 uur. Ook in het gebied rond Sidi Saler gelden nu strengere parkeertijden.

Noodzaak van bescherming

José Gosálbez, de gemeenteraadslid van Devesa-Albufera, benadrukt dat deze maatregelen noodzakelijk zijn om de integriteit van het gebied te waarborgen en de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van het park te behouden. “We willen voorkomen dat parkeerterreinen veranderen in vaste kampeerplaatsen voor caravans. Ook willen we ervoor zorgen dat de geldende regelgeving in het natuurpark El Saler wordt nageleefd,” aldus Gosálbez.

Reacties van buurtbewoners

Het idyllische gebied trekt veel bezoekers vanwege de unieke ligging tussen de zee en het waterrijke gebied daarachter. Ook de nabijheid van de stad Valencia is voor de bezoekers een aantrekkelijke factor. De toename van campertoerisme sinds de pandemie heeft geleid tot bezorgdheid bij lokale bewoners. De bewonersvereniging van El Saler klaagde vorig jaar over kampeerwagens die in beschermde gebieden barbecues hielden. Dat vergroot het risico op brand en vervuilt het lokale milieu.

“Goede resultaten”

Jesús Carbonell, gemeenteraadslid voor Mobiliteit en Veiligheid, wijst op de effectiviteit van de gezamenlijke inspanningen om te handhaven. “Deze week hebben we al resultaten gezien. De lokale politie heeft sinds maandag al 42 boetes uitgedeeld.”Het stadsbestuur van Valencia blijft zich inzetten voor het behoud van Devesa-Albufera en hoopt dat alle bezoekers meewerken om de natuurlijke pracht en veiligheid van het gebied te waarborgen. Met de komst van de zomer en het toenemende toerisme zullen deze handhavingsmaatregelen onverminderd doorgaan.

Lees ook: Campers op strand Tenerife een groeiend probleem

Dit vind je misschien ook leuk