Aantal Nederlandse toeristen in Spanje stijgt met 22%

door admin
Nederlandse toeristen

Spanje heeft begin 2024 een opvallende stijging gezien in het aantal Nederlandse toeristen, wat wijst op een sterke groei van de toeristische sector en een hernieuwd vertrouwen in de Spaanse vakantiebestemmingen.

In de eerste drie maanden van 2024 is het aantal Nederlandse toeristen met 22% gestegen vergeleken met dezelfde periode in 2019, volgens de gegevens van Turespaña. Deze stijging is onderdeel van een breder patroon waarbij ook andere belangrijke Europese markten een toename in toeristen naar Spanje laten zien.

Groei aantal toeristen over de gehele linie

Naast de Nederlandse markt zagen ook andere landen zoals Italië en Frankrijk een toename in het aantal toeristen dat Spanje bezocht. Deze markten stegen ten opzichte van 2019 met respectievelijk 23% en 13,6%. Ook het aantal Britten dat Spanje bezocht nam toe, met 9% vergeleken met het jaar vóór de pandemie. Echter, het aantal Duitse toeristen daalde licht, met bijna 20.000 minder bezoekers dan in het eerste kwartaal van 2019.

Verder overtroffen de toeristenaantallen uit Portugal (28% stijging), Ierland (16,7% stijging), en de Verenigde Staten (12% stijging) ook hun niveaus uit 2019 in het eerste kwartaal van dit jaar.

Bijna 20 miljoen internationale passagiers

Spanje ontving bijna 20 miljoen internationale vliegpassagiers in het eerste kwartaal van 2024. Dat betekent een toename van 16% vergeleken met 2023. Turespaña benadrukte aanzienlijke groei van markten zoals Polen, Zwitserland en Italië, vooral in maart.

Bloeiende toeristensector

Voor de minister van Industrie en Toerisme, Jordi Hereu, bewijzen deze statistieken “niet alleen de robuuste gezondheid van onze toerismesector en het internationale vertrouwen in de kwaliteit van onze bestemmingen, maar ook het onstuitbare proces van het doorbreken van de seizoensgebondenheid van aankomsten en het einde van de historische scheiding tussen laag- en hoogseizoen die deze industrie kenmerkte.”

Lees ook: Chinese toeristen weten Spanje weer te vinden

Dit vind je misschien ook leuk