Alcampo neemt 224 Día-supermarkten in Spanje over

door admin
Alcampo neemt 224 Día-supermarkten in Spanje over

Het supermarktbedrijf van de Franse groep Auchan heeft gespecificeerd dat er uiteindelijk 11 winkels minder worden overgenomen dan de 235 die aanvankelijk na een lang onderhandelingsproces waren gepland. Het bedrijf heeft ook twee logistieke magazijnen verworven die in Villanubla (Valladolid) zijn gevestigd.

De supermarktfilialen die zijn overgenomen bevinden zich in Castilla y León (65), Madrid (42), Aragón (41), Asturias (31), Galicië (23), Baskenland (13), Cantabrië (6), twee in Navarra en één in Castilla-La Mancha.

Lees ook: Update goedkoopste en duurste supermarkten in Spanje

Alcampo heeft gespecificeerd dat de meer dan 3.300 medewerkers van deze Día-filialen winkels geleidelijk opgenomen zullen worden in het personeelsbestand van Alcampo. Dat proces zal de komende dagen van start gaan en naar verwachting in juli eindigen. 

Deze operatie voegt een verkoopoppervlak van ongeveer 170.000 vierkante meter toe aan Alcampo en maakt een “uitstekende complementariteit” mogelijk met bestaande vestigingen op Spaans grondgebied. Bovendien versnelt het de ontwikkeling van Alcampo op de nationale markt, zo staat te lezen in een verklaring van het bedrijf. 

Alcampo heeft aangegeven dat het met deze strategische acquisitie zijn doelstelling consolideert om de ‘phygital’ leider van de Spaanse food ‘retail’ te worden. Daarmee wordt verwezen naar de combinatie van fysiek en digitaal. 

Lees ook: Is de Lidl of Día goedkoper in Spanje?

Dit vind je misschien ook leuk