Toerisme eist actie van Spaanse regering met zomer voor de deur

door admin
Toerisme eist actie van Spaanse regering met zomer voor de deur

Met de Semana Santa en de zomer voor de deur vinden toeristische organisaties het nu echt tijd dat de politiek meer gaat doen om buitenlandse toeristen te laten zien hoe veilig het is om in Spanje op vakantie te zijn. De Spaanse confederatie van hotels en toeristische accommodaties (CEHAT) benadrukt in El Economista dat Spanje een veilige bestemming is en wil dat de Spaanse regering deze boodschap ook uit gaat dragen naar andere landen.

Spaanse politiek doet onvoldoende voor toerisme

Het CEHAT vindt dat de regering onvoldoende doet om deze boodschap uit te dragen naar het buitenland. Voorzitter Marichal van het CEHAT vertelt: “Het is nu tijd om aan toeristen kenbaar te maken dat we klaar zijn om hen veilig te ontvangen. We kunnen niet wachten tot juni.” De voorzitter is van mening dat eerdere berichten van de Spaanse overheid over het vlotten van het vaccinatiecampagne moeten worden gebruikt om toeristen gerust te stellen dat het hier veilig is.

Nieuw leven Spaans toerisme door Europese fondsen

Het CEHAT is een van de meest actieve organisaties die zich hardmaakt voor het opnieuw opstarten van het toerisme in Spanje. Deze confederatie is erin geslaagd om meerdere organisaties te verenigen in het kader van de fondsen van het Europees herstelplan waardoor Spanje meer kans heeft om deze sector een nieuw leven in te blazen.

Lange adem voor toerisme Spanje

Hoewel er licht aan het einde van de tunnel lijkt te zijn, zijn de laatste berichten verre van positief. Zo liet het instituut voor statistiek van Spanje (INE) weten dat in januari voor de twaalfde maand op rij het aantal hotelovernachtingen wederom is gedaald. Ook liet de Spaanse regering weten dat ondanks dat het toerisme er klaar voor is, het er vooralsnog niet op lijkt dat de Semana Santa op een normale manier kan worden gevierd.

Dit vind je misschien ook leuk